Bucak'ta 5 bin fidan toprakla buluştu

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 24.11.2021 - 00:35, Güncelleme: 24.11.2021 - 00:35
 

Bucak'ta 5 bin fidan toprakla buluştu

BURDUR'un Bucak ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında 3 ay önce Çobanpınar Köyü Karaağaç mevkiinde çıkan orman yangını sahasında 5 bin fidan toprakla buluştu.
BURDUR'un Bucak ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında 3 ay önce Çobanpınar Köyü Karaağaç mevkiinde çıkan orman yangını sahasında 5 bin fidan toprakla buluştu. Karaağaç mevkiinde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinliğine, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Engin Hatipoğlu, Burdur Başsavcısı Osman Kara, Burdur Ağır Ceza Reisi Hacı Süleyman Arslan, Burdur Belediye Başkan Vekili  Hasan Duygulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, 11 Ağustos'ta yaşanan yangın ve yanan sahalar hakkında bilgi verdi. Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci ise Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliğinde 3 bin kızılçam, 1000 servi ve 1000 incir fidanı olmak üzere toplam 5 bin fidan dikimi ve 100 kilogram kızılçam tohum ekimi gerçekleştirildiğini söyledi. Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci, "Burdur'da 11 lokasyonda 16 bin fidan dikimi yapılacak. Burdur genelinde 2021 yılı sonuna kadar 2 milyon 265 bin fidan toprakla buluşmuş olacak" diye konuştu. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise 'Geleceğe nefes ol' kampanyasıyla fidan dikmenin ötesinde çocuklara güçlü Türkiye, güçlü Bucak bırakmanın kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu da yangınların yüzde 85'inin insan kaynaklı çıktığına değindi. Sigara izmariti, mangal ateşi, tarla temizlik çalışmaları gibi yakılan ateşin büyüyerek önlem alınamaz hale geldiğini aktaran Tanrıkulu, "Binlerce hektar saha yanarken geleceğimizin nefesinden de çalmış oluyoruz. Ormanlık sahalarda atacağımız bir izmarite, küçücük ateşlere dikkat etmeliyiz" dedi. Burdur Valisi Ali Arslantaş ise şunları söyledi: "Bu gün ağaç dikim töreni yapılan yanan saha 45-50 yıl önce de yandı. Bizim torunlarımızın 45-50 yıl sonra bu yangınlara 'dur' diyebilmek için daha dikkatli olmalıyız. Toplumda söz sahibi olan herkesin bu sorumluluğa uygun davranması gerekiyor. 45-50 yıl önce çıkan yangınlarımız bu gün devam ediyor. Biz bu gün fidanlarımızı dikeceğiz. İleriki yıllarda yangınlar çıkmasın, torunlarımızda bu tür törenleri yapmak zorunda kalmasın." Konuşmaların ardından Burdur Valisi Ali Arslantaş ve protokol fidan dikti.      
BURDUR'un Bucak ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında 3 ay önce Çobanpınar Köyü Karaağaç mevkiinde çıkan orman yangını sahasında 5 bin fidan toprakla buluştu.

BURDUR'un Bucak ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında 3 ay önce Çobanpınar Köyü Karaağaç mevkiinde çıkan orman yangını sahasında 5 bin fidan toprakla buluştu.

Karaağaç mevkiinde düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikim etkinliğine, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Burdur İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Engin Hatipoğlu, Burdur Başsavcısı Osman Kara, Burdur Ağır Ceza Reisi Hacı Süleyman Arslan, Burdur Belediye Başkan Vekili  Hasan Duygulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, 11 Ağustos'ta yaşanan yangın ve yanan sahalar hakkında bilgi verdi. Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci ise Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliğinde 3 bin kızılçam, 1000 servi ve 1000 incir fidanı olmak üzere toplam 5 bin fidan dikimi ve 100 kilogram kızılçam tohum ekimi gerçekleştirildiğini söyledi. Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özlem Cevahirci, "Burdur'da 11 lokasyonda 16 bin fidan dikimi yapılacak. Burdur genelinde 2021 yılı sonuna kadar 2 milyon 265 bin fidan toprakla buluşmuş olacak" diye konuştu.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise 'Geleceğe nefes ol' kampanyasıyla fidan dikmenin ötesinde çocuklara güçlü Türkiye, güçlü Bucak bırakmanın kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu da yangınların yüzde 85'inin insan kaynaklı çıktığına değindi. Sigara izmariti, mangal ateşi, tarla temizlik çalışmaları gibi yakılan ateşin büyüyerek önlem alınamaz hale geldiğini aktaran Tanrıkulu, "Binlerce hektar saha yanarken geleceğimizin nefesinden de çalmış oluyoruz. Ormanlık sahalarda atacağımız bir izmarite, küçücük ateşlere dikkat etmeliyiz" dedi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş ise şunları söyledi:

"Bu gün ağaç dikim töreni yapılan yanan saha 45-50 yıl önce de yandı. Bizim torunlarımızın 45-50 yıl sonra bu yangınlara 'dur' diyebilmek için daha dikkatli olmalıyız. Toplumda söz sahibi olan herkesin bu sorumluluğa uygun davranması gerekiyor. 45-50 yıl önce çıkan yangınlarımız bu gün devam ediyor. Biz bu gün fidanlarımızı dikeceğiz. İleriki yıllarda yangınlar çıkmasın, torunlarımızda bu tür törenleri yapmak zorunda kalmasın."

Konuşmaların ardından Burdur Valisi Ali Arslantaş ve protokol fidan dikti.

 

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.