Bursa'dan Burdur'a getirilen 3 kızılgeyik doğaya bırakıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.10.2023 - 11:50, Güncelleme: 03.10.2023 - 11:50
 

Bursa'dan Burdur'a getirilen 3 kızılgeyik doğaya bırakıldı

Bursa'dan Burdur'a getirilen 3 kızılgeyik doğaya bırakıldı
Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)- DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce Bursa'daki kızılgeyik üretme istasyonunda bulunan 3 kızılgeyik, Burdur'a nakledilerek doğaya bırakıldı.  DKMP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzce yürütülen 'Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi' kapsamında Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan kızıl geyik üretme istasyonundan 3 dişi kızıl geyiğin Burdur'a nakli gerçekleştirildi. İlki yaklaşık bir ay önce gerçekleşen 3 erkek kızıl geyik nakillerinin başarıya ulaşmasının ardından ikinci nakil işlemi de Bursa Şube Müdürlüğü personeli, yaban hayatı uzmanları ve veteriner hekimler tarafından zamana karşı bir yarış verilerek yapıldı. 3 dişi kızıl geyiğin aynı anda yakalama kafesine girmesiyle başlayan Bursa'dan Burdur'a yolculuk sırasında geyiklerin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması amacıyla multi-vitamin, iç-dış parazit ve benzeri ilaçları yapıldı. Genel sağlık kontrolleri de yapılan geyikler, daha sonra taşıma kafeslerine alındı. Yol boyunca kontrolleri sürekli yapılan kızıl geyikler güvenli bir şekilde Burdur'a ulaştı. Sağlıklı bir şekilde doğaya yerleştirme gerçekleştirildi" denildi.  Paylaşımda, geyiklerin doğaya bırakılmasına ilişkin görüntülere de yer verildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bursa'dan Burdur'a getirilen 3 kızılgeyik doğaya bırakıldı

Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)- DOĞA Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce Bursa'daki kızılgeyik üretme istasyonunda bulunan 3 kızılgeyik, Burdur'a nakledilerek doğaya bırakıldı. 
DKMP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzce yürütülen 'Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi' kapsamında Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan kızıl geyik üretme istasyonundan 3 dişi kızıl geyiğin Burdur'a nakli gerçekleştirildi. İlki yaklaşık bir ay önce gerçekleşen 3 erkek kızıl geyik nakillerinin başarıya ulaşmasının ardından ikinci nakil işlemi de Bursa Şube Müdürlüğü personeli, yaban hayatı uzmanları ve veteriner hekimler tarafından zamana karşı bir yarış verilerek yapıldı. 3 dişi kızıl geyiğin aynı anda yakalama kafesine girmesiyle başlayan Bursa'dan Burdur'a yolculuk sırasında geyiklerin herhangi bir sağlık problemi yaşamaması amacıyla multi-vitamin, iç-dış parazit ve benzeri ilaçları yapıldı. Genel sağlık kontrolleri de yapılan geyikler, daha sonra taşıma kafeslerine alındı. Yol boyunca kontrolleri sürekli yapılan kızıl geyikler güvenli bir şekilde Burdur'a ulaştı. Sağlıklı bir şekilde doğaya yerleştirme gerçekleştirildi" denildi. 
Paylaşımda, geyiklerin doğaya bırakılmasına ilişkin görüntülere de yer verildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.