Rektör Dalgar politika belgesini paylaştı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 03.10.2023 - 11:54, Güncelleme: 03.10.2023 - 11:56
 

Rektör Dalgar politika belgesini paylaştı

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 2023-2027 Dönemi Politika Belgesi'ni paylaştı.
MAKÜ İstiklâl Yerleşkesi'ndeki otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında Rektör Prof. Dr. Dalgar, üniversitedeki akademik personele, üniversitenin gelişime açık alanlarını ve stratejik önceliklerini vurguladı. Prof. Dr. Dalgar, MAKÜ'nün hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmaların hız kesmeden genişleyerek devam edeceğini, ancak sadece hayvancılık alanına odaklanmış bir üniversite olmadıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Dalgar, "Uluslararası üniversite kimliğimizi güçlendirmek bu dönemin en önemli stratejik önceliklerinden olacak. Daha nitelikli üniversiteler ile iş birliği yapmanın, Erasmus programlarını genişletmenin ve uluslararası öğrenci sayımızı artırmanın yolu daha fazla yabancı dilde program ve ders açmaktan geçiyor. Bu havuzu her yıl genişleterek uluslararası iş birliğimizi ve öğrenci sayımızı çok daha yukarı noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Akademik çalışmaları ile üniversitemizin performansına katkı sağlayan akademisyenlerimizi ödüllendirme ve teşvik sistemlerimizle destekleyeceğiz. Performans temelli ayrıcalık yaklaşımımız ile uluslararası başarı elde eden ve üretken akademisyenlerimize özel önem vereceğiz. Ranking kuruluşlarının ölçütlerini de esas alarak hedefe odaklı düzenlemeler ve destek sistemleri oluşturacağız" dedi. "Türkiye'de uygulamalı eğitim modellerinde özgün ve öncü değişimlere imza attık" diyen Rektör Prof. Dr. Dalgar, şöyle konuştu: "Uygulamalı eğitim modelleri yanında uygulamayı ve beceri edindirmeyi teşvik eden ölçme ve değerlendirme modelleri üreteceğiz. Sektör bizden deneyimli mezun bekliyor. Bunu başardığımız takdirde mezunlarımızın istihdam edilebilirliği açısından önemli bir avantaj elde etmiş olacağız. Üniversitemiz ülkemizin en önemli spor alt yapısına sahip merkezlerinden biri haline gelmiştir. Sahip olduğumuz akademik ve fiziki olanaklar sayesinde spor bilimleri alanında yeni teknik ve uygulamaların geliştirilmesi noktasında öncü olmak istiyoruz. Üniversitemizin spor alanındaki politikalarını ortak bir akıl çerçevesinde koordine etmek üzere Spor Bilimleri ve Sporcu Yetiştirme Uygulama Araştırma Merkezi'mizin misyonunu yeniden tanımladık."
BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 2023-2027 Dönemi Politika Belgesi'ni paylaştı.

MAKÜ İstiklâl Yerleşkesi'ndeki otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında Rektör Prof. Dr. Dalgar, üniversitedeki akademik personele, üniversitenin gelişime açık alanlarını ve stratejik önceliklerini vurguladı. Prof. Dr. Dalgar, MAKÜ'nün hayvancılık alanında yürüttüğü çalışmaların hız kesmeden genişleyerek devam edeceğini, ancak sadece hayvancılık alanına odaklanmış bir üniversite olmadıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Dalgar, "Uluslararası üniversite kimliğimizi güçlendirmek bu dönemin en önemli stratejik önceliklerinden olacak. Daha nitelikli üniversiteler ile iş birliği yapmanın, Erasmus programlarını genişletmenin ve uluslararası öğrenci sayımızı artırmanın yolu daha fazla yabancı dilde program ve ders açmaktan geçiyor. Bu havuzu her yıl genişleterek uluslararası iş birliğimizi ve öğrenci sayımızı çok daha yukarı noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Akademik çalışmaları ile üniversitemizin performansına katkı sağlayan akademisyenlerimizi ödüllendirme ve teşvik sistemlerimizle destekleyeceğiz. Performans temelli ayrıcalık yaklaşımımız ile uluslararası başarı elde eden ve üretken akademisyenlerimize özel önem vereceğiz. Ranking kuruluşlarının ölçütlerini de esas alarak hedefe odaklı düzenlemeler ve destek sistemleri oluşturacağız" dedi.

"Türkiye'de uygulamalı eğitim modellerinde özgün ve öncü değişimlere imza attık" diyen Rektör Prof. Dr. Dalgar, şöyle konuştu:

"Uygulamalı eğitim modelleri yanında uygulamayı ve beceri edindirmeyi teşvik eden ölçme ve değerlendirme modelleri üreteceğiz. Sektör bizden deneyimli mezun bekliyor. Bunu başardığımız takdirde mezunlarımızın istihdam edilebilirliği açısından önemli bir avantaj elde etmiş olacağız. Üniversitemiz ülkemizin en önemli spor alt yapısına sahip merkezlerinden biri haline gelmiştir. Sahip olduğumuz akademik ve fiziki olanaklar sayesinde spor bilimleri alanında yeni teknik ve uygulamaların geliştirilmesi noktasında öncü olmak istiyoruz. Üniversitemizin spor alanındaki politikalarını ortak bir akıl çerçevesinde koordine etmek üzere Spor Bilimleri ve Sporcu Yetiştirme Uygulama Araştırma Merkezi'mizin misyonunu yeniden tanımladık."

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.