BUCAK’TA DSİ KANALLARINDA TEMİZLİK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.10.2023 - 10:43, Güncelleme: 05.10.2023 - 13:49
 

BUCAK’TA DSİ KANALLARINDA TEMİZLİK

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğünce Bucak ve köylerinde bulunan su kanalları temizleniyor.
Bucak’ta taşkın sulardan korunmak için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan içi dolmuş ve içi sazlıklarla kaplı kanalların temizleme çalışmaları başladı. Isparta 18’nci DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Bucak merkez, Susuz, Avdancık, Karaaliler, Üzümlübel ve Kestel köylerinde arazileri sel baskınları ve su taşmalarını önlemek amacıyla, Bucak, Susuz, Advancık, Gündoğdu köylerinden gelerek Kestel köyündeki düdenlere dökülen DSİ kanalları temizlik çalışmaları başladı. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel “Bucak’tan ilçemizin ana arter taşıyıcısı olan Kızılsu kanalı, Gündoğdu Köyünde Kızılsu su kapanı, Bucak Çubukiçi sel kapanı, Aykıtça deresi ve Bucak Belediyesi arıtma tesisinden çıkan suları ve şehir içinden gelen bütün atık sular DSİ kanallarında toplanarak Kestel köyünde bulunan düdenlere verilmektedir. Bu kanalların temizliği tarımsal üretimin devamlılığı ve sürdürülebilmesi noktasında ilçemiz için son derece önem arz etmektedir. En son 2018 yılında temizlenen DSİ kanalları, temizlenmesi halinde ilçemiz ve çok sayıda köyün arazileri kış ve bahar aylarında taşkın ve sel sularından kurtulacak” dedi. Bilal Özel, DSİ kanallarının temizliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.       
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğünce Bucak ve köylerinde bulunan su kanalları temizleniyor.

Bucak’ta taşkın sulardan korunmak için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan içi dolmuş ve içi sazlıklarla kaplı kanalların temizleme çalışmaları başladı. Isparta 18’nci DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Bucak merkez, Susuz, Avdancık, Karaaliler, Üzümlübel ve Kestel köylerinde arazileri sel baskınları ve su taşmalarını önlemek amacıyla, Bucak, Susuz, Advancık, Gündoğdu köylerinden gelerek Kestel köyündeki düdenlere dökülen DSİ kanalları temizlik çalışmaları başladı. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel “Bucak’tan ilçemizin ana arter taşıyıcısı olan Kızılsu kanalı, Gündoğdu Köyünde Kızılsu su kapanı, Bucak Çubukiçi sel kapanı, Aykıtça deresi ve Bucak Belediyesi arıtma tesisinden çıkan suları ve şehir içinden gelen bütün atık sular DSİ kanallarında toplanarak Kestel köyünde bulunan düdenlere verilmektedir. Bu kanalların temizliği tarımsal üretimin devamlılığı ve sürdürülebilmesi noktasında ilçemiz için son derece önem arz etmektedir. En son 2018 yılında temizlenen DSİ kanalları, temizlenmesi halinde ilçemiz ve çok sayıda köyün arazileri kış ve bahar aylarında taşkın ve sel sularından kurtulacak” dedi.

Bilal Özel, DSİ kanallarının temizliğinde emeği geçenlere teşekkür etti.       

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.