Hukuk fakültesini bitiren cezaevi müdürü, istifa edip avukat oldu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.10.2023 - 13:46, Güncelleme: 05.10.2023 - 13:46
 

Hukuk fakültesini bitiren cezaevi müdürü, istifa edip avukat oldu

Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)- BURDUR Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Erdem Yılmaz (39), 6 yıl önce başladığı hukuk fakültesini bitirip, stajını da tamamladıktan sonra avukat oldu. Yemin edip cübbesini giyen Yılmaz, cezaevi müdürlüğünden istifa edip, avukatlığa geçiş yaptığını söyledi.
Adalet Bakanlığı'nda 12 yıldır cezaevi müdürü olarak çalışan, 2018'den bu yana da Burdur Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Erdem Yılmaz, 2017'de başladığı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 2021'de bitirdi. Stajını da tamamlayan Yılmaz, Burdur Barosu'nda düzenlenen törenle cübbe giyip, avukatlık ruhsatını aldı. Yemin eden Yılmaz'a avukatlık cübbesini, yanında staj yaptığı avukat İbrahim Şahin giydirirken, ruhsatını ise eşi Seval Yılmaz verdi. Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, avukatlık ruhsatının basit bir belge olmadığını söyleyerek, "Bu yemini ettiğiniz zaman hukuka, ahlaka, adalete, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel ilkelerine sahip çıkacaksınız, vicdanlı olacaksınız. Bunları yaparsanız, hukukçu, avukat oluyorsunuz. Tebrik ediyoruz" dedi. 'HUKUKU SAĞLAYABİLMEK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM' Cezaevi müdürlüğü görevinden istifa eden Mustafa Erdem Yılmaz da "Adalet Bakanlığı'nda 12 yıldır cezaevi müdürü olarak görev yapıyorum. 2017 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. 2021 yılında mezun oldum ve avukatlık stajıma başladım. Bugün itibarıyla stajımı tamamlayıp, avukatlık ruhsatnamesine sahip oldum. Bundan sonraki hayatımı, Burdur Barosu'na bağlı avukat olarak devam ettireceğim. Adalet Bakanlığı'nda gelebileceğim en yüksek seviyeye geldim. Bundan sonra hukuku sağlayabilmek, insanlara yardımcı olabilmek için avukatlık mesleğine geçiş yapmayı düşündüm ve bu göreve talip oldum" diye konuştu. Yılmaz, ara buluculuk sınavında başarılı olduğunu, avukatlık ve ara buluculuk hizmeti de vereceğini belirtti. (DHA)  
Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)- BURDUR Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Erdem Yılmaz (39), 6 yıl önce başladığı hukuk fakültesini bitirip, stajını da tamamladıktan sonra avukat oldu. Yemin edip cübbesini giyen Yılmaz, cezaevi müdürlüğünden istifa edip, avukatlığa geçiş yaptığını söyledi.

Adalet Bakanlığı'nda 12 yıldır cezaevi müdürü olarak çalışan, 2018'den bu yana da Burdur Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Erdem Yılmaz, 2017'de başladığı Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 2021'de bitirdi. Stajını da tamamlayan Yılmaz, Burdur Barosu'nda düzenlenen törenle cübbe giyip, avukatlık ruhsatını aldı. Yemin eden Yılmaz'a avukatlık cübbesini, yanında staj yaptığı avukat İbrahim Şahin giydirirken, ruhsatını ise eşi Seval Yılmaz verdi. Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, avukatlık ruhsatının basit bir belge olmadığını söyleyerek, "Bu yemini ettiğiniz zaman hukuka, ahlaka, adalete, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel ilkelerine sahip çıkacaksınız, vicdanlı olacaksınız. Bunları yaparsanız, hukukçu, avukat oluyorsunuz. Tebrik ediyoruz" dedi.

'HUKUKU SAĞLAYABİLMEK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM'

Cezaevi müdürlüğü görevinden istifa eden Mustafa Erdem Yılmaz da "Adalet Bakanlığı'nda 12 yıldır cezaevi müdürü olarak görev yapıyorum. 2017 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. 2021 yılında mezun oldum ve avukatlık stajıma başladım. Bugün itibarıyla stajımı tamamlayıp, avukatlık ruhsatnamesine sahip oldum. Bundan sonraki hayatımı, Burdur Barosu'na bağlı avukat olarak devam ettireceğim. Adalet Bakanlığı'nda gelebileceğim en yüksek seviyeye geldim. Bundan sonra hukuku sağlayabilmek, insanlara yardımcı olabilmek için avukatlık mesleğine geçiş yapmayı düşündüm ve bu göreve talip oldum" diye konuştu.

Yılmaz, ara buluculuk sınavında başarılı olduğunu, avukatlık ve ara buluculuk hizmeti de vereceğini belirtti. (DHA)
 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.