Bucak’ta jandarma Roma dönemine ait 36 tarihi eser ele geçirdi

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 06.10.2023 - 15:23, Güncelleme: 06.10.2023 - 15:23
 

Bucak’ta jandarma Roma dönemine ait 36 tarihi eser ele geçirdi

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Jandarma ekipleri tarihi eser operasyonunda 36 adet Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirdi.
Burdur Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yapılan araştırma ve fiziki takip sonucunda Bucak’ta B.C, N.A ve H.D. isimli şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli aramada 1 altın sikke, 5 heykelcik, 4 yüzük, 6 broş ve 20 obje olmak üzere toplam 36 adet Roma dönemine ait oludğu tespit edilen tarihi eser ele geçirdi. Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan şüpheliler, yapılan adli yargılama sonucunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Jandarma ekipleri tarihi eser operasyonunda 36 adet Roma dönemine ait tarihi eser ele geçirdi.

Burdur Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yapılan araştırma ve fiziki takip sonucunda Bucak’ta B.C, N.A ve H.D. isimli şahısların üzerlerinde ve kullandıkları araçta yapılan adli aramada 1 altın sikke, 5 heykelcik, 4 yüzük, 6 broş ve 20 obje olmak üzere toplam 36 adet Roma dönemine ait oludğu tespit edilen tarihi eser ele geçirdi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan şüpheliler, yapılan adli yargılama sonucunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.