Erbakan: Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında, 'Aksa Tufanı' meşru müdafaa olarak ortaya çıktı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.10.2023 - 08:27, Güncelleme: 10.10.2023 - 08:27
 

Erbakan: Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında, 'Aksa Tufanı' meşru müdafaa olarak ortaya çıktı

Erbakan: Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında, 'Aksa Tufanı' meşru müdafaa olarak ortaya çıktı
Bünyamin KARACAN/ TOSYA (Kastamonu), (DHA)- YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, "İşgalci siyonist İsrail rejiminin son dönemlerde işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria, Cenin ve Mescid-i Aksa'ya yönelik gayri insani orantısız güç kullanımı, şiddet uygulamaları, sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında Filistin'de tabandan yükselen büyük tepki 'Aksa Tufanı' operasyonu ile meşru müdafaa olarak ortaya çıktı." dedi. ​Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, Türkiye genelinde 14 Mayıs seçimlerinde ilçeler arasından en çok ay aldığı Kastamonu'nun Tosya ilçesinde teşekkür mitingi düzenledi. Tosya Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Erbakan, İsrail-Filistin olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 1996 yılında Filistin'e Türk askerini Meclis kararıyla Necmettin Erbakan'ın gönderdiğini hatırlatan Erbakan, "Filistin'in El Halil kentinde barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçik oraya konuşlandırıldı. Tam 100 sene sonra, Osmanlı'dan sonra ilk defa Türk askeri oraya gitti. İşte Milli Görüş’ün şahsiyetli dış politikası budur, kararlılığı budur. Erbakan Hoca'mız 'Eğer Amerika İsrail'i bu kadar çok seviyorsa alsın İsrail'i Alaska'ya taşısın' diyordu. Dış güçlere, zalimlere karşı cesur şahsiyetli ve kararlı bir politika" ifadelerini kullandı. İSLAM ÜLKELERİNİ ABD VE İSRAİL'E KARŞI BOYKOTA DAVET ETTİ Miting sonrası Yeniden Refah Partisi Tosya İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Erbakan, İslam ülkelerini, İsrail ve ABD'ye karşı boykota davet etti. İsrail'in Gazze'ye orantısız bir güç kullandığını ifade eden Erbakan, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:  "İslam ülkelerinin yöneticilerini, özellikle elinde bulundurduğu pazarı ve doğal kaynakları İsrail ve Amerika’ya karşı boykot olarak kullanıp bu zulmu durdurabileceklerini, ama yeter ki kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz. İşgalci siyonist İsrail rejiminin son dönemlerde işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria, Cenin ve Mescid-i Aksa'ya yönelik gayri insani orantısız güç kullanımı, şiddet uygulamaları, sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında Filistin'de tabandan yükselen büyük tepki 'Aksa Tufanı' operasyonu ile meşru müdafaa olarak ortaya çıktı." (DHA) FOTOĞRAFLI  
Erbakan: Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında, 'Aksa Tufanı' meşru müdafaa olarak ortaya çıktı

Bünyamin KARACAN/ TOSYA (Kastamonu), (DHA)- YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, "İşgalci siyonist İsrail rejiminin son dönemlerde işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria, Cenin ve Mescid-i Aksa'ya yönelik gayri insani orantısız güç kullanımı, şiddet uygulamaları, sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında Filistin'de tabandan yükselen büyük tepki 'Aksa Tufanı' operasyonu ile meşru müdafaa olarak ortaya çıktı." dedi.
​Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, Türkiye genelinde 14 Mayıs seçimlerinde ilçeler arasından en çok ay aldığı Kastamonu'nun Tosya ilçesinde teşekkür mitingi düzenledi. Tosya Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Erbakan, İsrail-Filistin olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 1996 yılında Filistin'e Türk askerini Meclis kararıyla Necmettin Erbakan'ın gönderdiğini hatırlatan Erbakan, "Filistin'in El Halil kentinde barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçik oraya konuşlandırıldı. Tam 100 sene sonra, Osmanlı'dan sonra ilk defa Türk askeri oraya gitti. İşte Milli Görüş’ün şahsiyetli dış politikası budur, kararlılığı budur. Erbakan Hoca'mız 'Eğer Amerika İsrail'i bu kadar çok seviyorsa alsın İsrail'i Alaska'ya taşısın' diyordu. Dış güçlere, zalimlere karşı cesur şahsiyetli ve kararlı bir politika" ifadelerini kullandı.
İSLAM ÜLKELERİNİ ABD VE İSRAİL'E KARŞI BOYKOTA DAVET ETTİ
Miting sonrası Yeniden Refah Partisi Tosya İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Erbakan, İslam ülkelerini, İsrail ve ABD'ye karşı boykota davet etti. İsrail'in Gazze'ye orantısız bir güç kullandığını ifade eden Erbakan, açıklamalarının devamında şunları kaydetti: 
"İslam ülkelerinin yöneticilerini, özellikle elinde bulundurduğu pazarı ve doğal kaynakları İsrail ve Amerika’ya karşı boykot olarak kullanıp bu zulmu durdurabileceklerini, ama yeter ki kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz. İşgalci siyonist İsrail rejiminin son dönemlerde işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria, Cenin ve Mescid-i Aksa'ya yönelik gayri insani orantısız güç kullanımı, şiddet uygulamaları, sivil, savunmasız ve masum Filistinlilere karşı vahşet politikaları karşısında Filistin'de tabandan yükselen büyük tepki 'Aksa Tufanı' operasyonu ile meşru müdafaa olarak ortaya çıktı." (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.