Serik Bilim Festivali başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.10.2023 - 12:59, Güncelleme: 11.10.2023 - 12:59
 

Serik Bilim Festivali başladı

Serik Bilim Festivali başladı
  Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde 200 etkinliğin gerçekleştirileceği Serik Bilim Festivali başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Serik Kaymakamlığı ve Serik Belediyesi iş birliğinde düzenlediği Serik Bilim Festivali başladı. Serik Millet Bahçesi tesislerinde düzenlenen festivalin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.  Açılışa Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ile protokol üyeleri katıldı. 45 atölye, güneş ve gökyüzü gözlemi, sportif faaliyetler ve çocuk oyunlarından oluşan 200 etkinliğin gerçekleştirileceği festivalin açılış kurdelesini protokol yaptı.  Kaymakam Cemal Şahin, hayata bilimsel açıdan bakabilen, bilimi üretime dönüştürebilen, iş birliği içerisinde bilimsel faaliyetlerde yer alabilen yeni nesiller yetiştirilmesinde üniversite hocaları ve öğretmenlerin katkısının büyük olduğunu söyledi. Serik'teki dinamik akademik öğretmen camiası ile kapasitesi yüksek zeki öğrencilerin ciddi ümit ışığı verdiğini vurgulayan Kaymakam Şahin, "Uluslararası birçok projede arkadaşlarımız yer aldı. Özellikle Orhangazi Anadolu Lise'mizin yaptığı elektrikli araç projesi çok önemli bir projeydi. Antalya ilinde yatırımları ile ön plana çıkan Serik 'ben de varım' diyor. Serik'i bizler turizm ve tarım ile tanımlıyoruz. Serik geleceğe ışık saçan bir ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Eğitim ve bilimin en sürükleyici güç olduğunu görüyoruz. Devlet ve milletimiz el ele birlikte büyük projelere imza atıyor. Hepsinin temelinde eğitim ve eğitime verilen önem var. Biz de ilçemizde eğitime önem veriyoruz" diye konuştu. Belediye Başkanı Enver Aputkan da eğitimin gönül işi olduğunu, eğitimin asli görevleri olduğunu, imkanlar doğrultusunda okulların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. 'Serik Okuyor', 'A'dan Z'ye Serik', 'Beni dinler misin?', 'Bağımlı olma bağlı ol', 'Doğru hamle doğru karar', 'Göster zekanı Serik' gibi birçok projeye ortaklaşa imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Aputkan, Bilim Festivali'ne katılan öğrencilerin ve misafirlerin yeni deneyimler elde edeceklerini sözlerine ekledi. Festivalde, İlçe Jandarma Komutanlığı arama kurtarma köpeği 'Ocak' ve iz takip köpeği 'Taç' ile gösteri yapıldı. Arama kurtarma köpeği Ocak'ın 6 Şubat depreminde görev aldığı ve göçük altında 16 vatandaşın kurtarılmasını sağladığı belirtildi. Ocak ve Taç, beğeniyle izlenen gösterilerinin sonunda ayakta alkışlandı. Serik Bilim Festivali'nin 3 gün süreceği belirtildi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Serik Bilim Festivali başladı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde 200 etkinliğin gerçekleştirileceği Serik Bilim Festivali başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Serik Kaymakamlığı ve Serik Belediyesi iş birliğinde düzenlediği Serik Bilim Festivali başladı. Serik Millet Bahçesi tesislerinde düzenlenen festivalin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. 
Açılışa Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ile protokol üyeleri katıldı. 45 atölye, güneş ve gökyüzü gözlemi, sportif faaliyetler ve çocuk oyunlarından oluşan 200 etkinliğin gerçekleştirileceği festivalin açılış kurdelesini protokol yaptı. 
Kaymakam Cemal Şahin, hayata bilimsel açıdan bakabilen, bilimi üretime dönüştürebilen, iş birliği içerisinde bilimsel faaliyetlerde yer alabilen yeni nesiller yetiştirilmesinde üniversite hocaları ve öğretmenlerin katkısının büyük olduğunu söyledi. Serik'teki dinamik akademik öğretmen camiası ile kapasitesi yüksek zeki öğrencilerin ciddi ümit ışığı verdiğini vurgulayan Kaymakam Şahin, "Uluslararası birçok projede arkadaşlarımız yer aldı. Özellikle Orhangazi Anadolu Lise'mizin yaptığı elektrikli araç projesi çok önemli bir projeydi. Antalya ilinde yatırımları ile ön plana çıkan Serik 'ben de varım' diyor. Serik'i bizler turizm ve tarım ile tanımlıyoruz. Serik geleceğe ışık saçan bir ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Eğitim ve bilimin en sürükleyici güç olduğunu görüyoruz. Devlet ve milletimiz el ele birlikte büyük projelere imza atıyor. Hepsinin temelinde eğitim ve eğitime verilen önem var. Biz de ilçemizde eğitime önem veriyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Enver Aputkan da eğitimin gönül işi olduğunu, eğitimin asli görevleri olduğunu, imkanlar doğrultusunda okulların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. 'Serik Okuyor', 'A'dan Z'ye Serik', 'Beni dinler misin?', 'Bağımlı olma bağlı ol', 'Doğru hamle doğru karar', 'Göster zekanı Serik' gibi birçok projeye ortaklaşa imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Aputkan, Bilim Festivali'ne katılan öğrencilerin ve misafirlerin yeni deneyimler elde edeceklerini sözlerine ekledi.
Festivalde, İlçe Jandarma Komutanlığı arama kurtarma köpeği 'Ocak' ve iz takip köpeği 'Taç' ile gösteri yapıldı. Arama kurtarma köpeği Ocak'ın 6 Şubat depreminde görev aldığı ve göçük altında 16 vatandaşın kurtarılmasını sağladığı belirtildi. Ocak ve Taç, beğeniyle izlenen gösterilerinin sonunda ayakta alkışlandı. Serik Bilim Festivali'nin 3 gün süreceği belirtildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.