Türk dizi ve sinema sektörüne 'MIPCOM' fuarında yoğun ilgi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.10.2023 - 13:08, Güncelleme: 16.10.2023 - 13:08
 

Türk dizi ve sinema sektörüne 'MIPCOM' fuarında yoğun ilgi

Türk dizi ve sinema sektörüne 'MIPCOM' fuarında yoğun ilgi
ANKARA, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, dizi, film, içerik, TV ve yapım sektörünün buluşma noktası olarak görülen, dünyanın en önemli içerik fuarı MIPCOM'un başladığını, fuarda Türk dizi ve filmlerinin yoğun ilgi gördüğünü duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Cannes kentinde bugün başlayan MIPCOM fuarı, dünyanın birçok ülkesinde film ve dizi sektör temsilcilerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin de çok sayıda firma ile katıldığı fuarda dizi, film, animasyon, belgesel ve TV formatları tanıtılıyor. Fuarda; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Odası'nın iş birliğinde oluşturulan Türkiye milli katılım alanının açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu tarafından yapıldı. Bakan Yardımcısı Mumcu, MIPCOM fuarında içerik ihracatının artırılması, tanıtım ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi konularında üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek. Dünyanın 108 ülkesinden binlerce yapımcı ve alıcı ile 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılımının beklendiği MIPCOM, 19 Ekim'de sona erecek.  TÜRK DİZİLERİNE BÜYÜK İLGİ İçerikleri her geçen gün zenginleşen Türk dizileri, 152 ülkede 700 milyondan fazla seyirciyle buluşuyor. Orta Doğu ve MENA Bölgesi'nde başlayan bu başarı hikayesi tüm dünyaya yayılırken Şili'den İspanya'ya, Rusya'dan Hindistan'a kadar her yerde Türk dizileri büyük ilgi görüyor. Dizi filmlerinin ihracat hacmi her geçen yıl büyüyen Türkiye, bu alanda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alırken, diziler ülkenin yumuşak gücü olarak da kültür diplomasisine önemli katkı sağlıyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Türk dizi ve sinema sektörüne 'MIPCOM' fuarında yoğun ilgi

ANKARA, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, dizi, film, içerik, TV ve yapım sektörünün buluşma noktası olarak görülen, dünyanın en önemli içerik fuarı MIPCOM'un başladığını, fuarda Türk dizi ve filmlerinin yoğun ilgi gördüğünü duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Cannes kentinde bugün başlayan MIPCOM fuarı, dünyanın birçok ülkesinde film ve dizi sektör temsilcilerine ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin de çok sayıda firma ile katıldığı fuarda dizi, film, animasyon, belgesel ve TV formatları tanıtılıyor.
Fuarda; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Odası'nın iş birliğinde oluşturulan Türkiye milli katılım alanının açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Batuhan Mumcu tarafından yapıldı. Bakan Yardımcısı Mumcu, MIPCOM fuarında içerik ihracatının artırılması, tanıtım ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi konularında üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek. Dünyanın 108 ülkesinden binlerce yapımcı ve alıcı ile 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılımının beklendiği MIPCOM, 19 Ekim'de sona erecek. 
TÜRK DİZİLERİNE BÜYÜK İLGİ
İçerikleri her geçen gün zenginleşen Türk dizileri, 152 ülkede 700 milyondan fazla seyirciyle buluşuyor. Orta Doğu ve MENA Bölgesi'nde başlayan bu başarı hikayesi tüm dünyaya yayılırken Şili'den İspanya'ya, Rusya'dan Hindistan'a kadar her yerde Türk dizileri büyük ilgi görüyor. Dizi filmlerinin ihracat hacmi her geçen yıl büyüyen Türkiye, bu alanda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alırken, diziler ülkenin yumuşak gücü olarak da kültür diplomasisine önemli katkı sağlıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.