Buharkent'te 160 deve kıyasıya güreşti

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.12.2021 - 18:56, Güncelleme: 19.12.2021 - 19:02
 

Buharkent'te 160 deve kıyasıya güreşti

Buharkent'te 160 deve kıyasıya güreşti
AYDIN'ın Buharkent ilçesinde, 160 devenin katılımıyla yapılan geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan güreşleri yaklaşık 3 bin kişi izledi. Buharkent Belediyesi tarafından devecilik kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen geleneksel deve güreşleri, bir yıllık aranın ardından Buharkent Deve Güreş arenasında yapıldı. Güreşler öncesinde davul, zurna eşliğinde develer ile birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 160 namlı deve katıldı. Biletleri 25 TL'den satılan güreşlere ilgi büyük oldu. Güreşleri soğuk havaya rağmen 3 bin kişi izledi. 14 yaşından küçüklerden ücret alınmadı. Protokol üyelerince güreş severlere 5 bin adet poşu dağıtıldı. Güreşlere katılan deve sahiplerine halı verilirken kazanan deve sahipleri de kupayla ödüllendirildi. Develerin kıyasıya mücadelesini AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Buharkent Kaymakamı Levent Küçük, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da izledi. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Son dönemde deve güreşlerine yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Antalya'dan Çanakkale'ye kadar bu bölgelerdeki devecilerimiz sayesinde bu güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kültürümüzü yaşatmak için güreşlerimize katılım gösteren devecilerimize teşekkür ediyorum" dedi. FOTOĞRAFLI  
Buharkent'te 160 deve kıyasıya güreşti

AYDIN'ın Buharkent ilçesinde, 160 devenin katılımıyla yapılan geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan güreşleri yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Buharkent Belediyesi tarafından devecilik kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen geleneksel deve güreşleri, bir yıllık aranın ardından Buharkent Deve Güreş arenasında yapıldı. Güreşler öncesinde davul, zurna eşliğinde develer ile birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Güreşlere Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 160 namlı deve katıldı. Biletleri 25 TL'den satılan güreşlere ilgi büyük oldu. Güreşleri soğuk havaya rağmen 3 bin kişi izledi. 14 yaşından küçüklerden ücret alınmadı. Protokol üyelerince güreş severlere 5 bin adet poşu dağıtıldı. Güreşlere katılan deve sahiplerine halı verilirken kazanan deve sahipleri de kupayla ödüllendirildi.
Develerin kıyasıya mücadelesini AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Buharkent Kaymakamı Levent Küçük, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da izledi. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Son dönemde deve güreşlerine yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Antalya'dan Çanakkale'ye kadar bu bölgelerdeki devecilerimiz sayesinde bu güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kültürümüzü yaşatmak için güreşlerimize katılım gösteren devecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.