VALİ ÖKSÜZ'DEN BURDUR'UN TARİHİ ALANLARINA ZİYARET

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 23.10.2023 - 09:32, Güncelleme: 23.10.2023 - 09:32
 

VALİ ÖKSÜZ'DEN BURDUR'UN TARİHİ ALANLARINA ZİYARET

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Taş Oda Konağı'nı gezerek, incelemede bulundu.
Burdur'un tarihi, turistik ve kültürel alanlarını ziyaret etmeye, yerinde incelemelerde bulunmaya devam eden Vali Öksüz, cumartesi günü bu kapsamda bir dizi ziyaretlerde bulundu.   Burdur Arkeloji müzesini ziyaritinin ardından Doğa Tarihi müzesine geçen Vali Öksüz, Müzenin ilgi çekici olduğunu belirterek, yetişkinlerin yanı sıra özellikle öğrenciler tarafından eğitim amaçlı olarak ziyaret edilebilecek önemli bir müze olduğuna dikkat çekti.   Atıl, bakımsız durumda olan Kavaklı Rum Kilisesi binasının onarılıp teşhir tanziminin yapılmasıyla oluşturulan müze hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ve Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu'ndan bilgiler alan Vali Öksüz, ziyareti sırasında müzede sergilenen Elmacık Köyü’nde yapılan kazılarda çıkarılan dev güney filine ait fosilleri inceledi.   Vali Öksüz bu ziyaretin ardından, 17. yy Osmanlı sivil mimarisinin İlimizdeki en güzel örneklerinden biri olan Taş Oda Konağı'nı gezerek, incelemede bulundu.   Baş Odası ve tavan süslemeleri ile dikkat çeken konağın odalarını ve bahçesini gezen Vali Öksüz, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde halkça açık olarak Burdur yöresel tatları ile kısa süre içerisinde hizmete başlayacak Taş Oda'nın son durumuyla ilgili yerinde bilgiler aldı.
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Taş Oda Konağı'nı gezerek, incelemede bulundu.

Burdur'un tarihi, turistik ve kültürel alanlarını ziyaret etmeye, yerinde incelemelerde bulunmaya devam eden Vali Öksüz, cumartesi günü bu kapsamda bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

Burdur Arkeloji müzesini ziyaritinin ardından Doğa Tarihi müzesine geçen Vali Öksüz, Müzenin ilgi çekici olduğunu belirterek, yetişkinlerin yanı sıra özellikle öğrenciler tarafından eğitim amaçlı olarak ziyaret edilebilecek önemli bir müze olduğuna dikkat çekti.

 

Atıl, bakımsız durumda olan Kavaklı Rum Kilisesi binasının onarılıp teşhir tanziminin yapılmasıyla oluşturulan müze hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ve Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu'ndan bilgiler alan Vali Öksüz, ziyareti sırasında müzede sergilenen Elmacık Köyü’nde yapılan kazılarda çıkarılan dev güney filine ait fosilleri inceledi.

 

Vali Öksüz bu ziyaretin ardından, 17. yy Osmanlı sivil mimarisinin İlimizdeki en güzel örneklerinden biri olan Taş Oda Konağı'nı gezerek, incelemede bulundu.

 

Baş Odası ve tavan süslemeleri ile dikkat çeken konağın odalarını ve bahçesini gezen Vali Öksüz, MAKÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde halkça açık olarak Burdur yöresel tatları ile kısa süre içerisinde hizmete başlayacak Taş Oda'nın son durumuyla ilgili yerinde bilgiler aldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.