Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Boğaz’da coşkuyla kutlandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.10.2023 - 20:07, Güncelleme: 29.10.2023 - 20:07
 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Boğaz’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Boğaz’da coşkuyla kutlandı
Metin ARSLANCAN-Serhan TÜRK/İSTANBUL, (DHA) - Tüm Türkiye’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkuyla kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çengelköy’de 100’üncü yıl kutlama etkinliklerine katıldı. Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camisi’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, vatandaşlarla İstanbul Boğazı’ndaki Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarihin en görkemli resmi geçidini takip etti. Etkinlikte 100 savaş gemisinin boğaza gelerek geçiş yapmasının yanı sıra Türk Yıldızları, 100’üncü yıla özel uçuş gerçekleştirdi. Boğaz'da coşkuyla takip edilen kutlamalar renkli anlara sahne oldu. Osman Aşkın Bak ile Vedat Işıkhan, kutlamalar sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. OSMAN AŞKIN BAK: “GURUR DUYUYORUZ” Cumhuriyetin 100’üncü yılının coşkuyla kutlandığını vurgulayan Bakan Bak, Boğaz’daki gemileri işaret ederek “TCG Anadolu, kendi sınıfında tek. Türk donanması geçiyor. TCG Anadolu karşıda. Sınıfında en üst teknoloji, üzerine SİHA’ların, helikopterlerin konuşlanabileceği, donanmamızın önemli bir amiral gemisi. Gurur duyuyoruz. Bunu bizim mühendislerimiz yaptı. Bizim insanlarımız yaptı. Üzerindeki İHA’ları ve SİHA’ları da bizim insanımız yaptı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı. VEDAT IŞIKHAN: “DAHA NİCE 100 YILLARA İNŞALLAH” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu önemli günün bayram gibi kutlandığının altını çizerek, “Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Daha nice 100 yıllara inşallah. Allah yolumuzu açık etsin. Milletimize, devletimize inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız inşallah. Kutlu olsun. Ne mutlu. Gurur duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Osman Aşkın Bak’ın açıklamaları -Vedat Işıkhan’ın açıklamaları -Detaylar (FOTOĞRAFLI)
Cumhuriyet’in 100’üncü yılı Boğaz’da coşkuyla kutlandı

Metin ARSLANCAN-Serhan TÜRK/İSTANBUL, (DHA) - Tüm Türkiye’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşkuyla kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çengelköy’de 100’üncü yıl kutlama etkinliklerine katıldı.
Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camisi’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, vatandaşlarla İstanbul Boğazı’ndaki Cumhuriyetin 100’üncü yılında tarihin en görkemli resmi geçidini takip etti.
Etkinlikte 100 savaş gemisinin boğaza gelerek geçiş yapmasının yanı sıra Türk Yıldızları, 100’üncü yıla özel uçuş gerçekleştirdi. Boğaz'da coşkuyla takip edilen kutlamalar renkli anlara sahne oldu.
Osman Aşkın Bak ile Vedat Işıkhan, kutlamalar sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
OSMAN AŞKIN BAK: “GURUR DUYUYORUZ”
Cumhuriyetin 100’üncü yılının coşkuyla kutlandığını vurgulayan Bakan Bak, Boğaz’daki gemileri işaret ederek “TCG Anadolu, kendi sınıfında tek. Türk donanması geçiyor. TCG Anadolu karşıda. Sınıfında en üst teknoloji, üzerine SİHA’ların, helikopterlerin konuşlanabileceği, donanmamızın önemli bir amiral gemisi. Gurur duyuyoruz. Bunu bizim mühendislerimiz yaptı. Bizim insanlarımız yaptı. Üzerindeki İHA’ları ve SİHA’ları da bizim insanımız yaptı. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
VEDAT IŞIKHAN: “DAHA NİCE 100 YILLARA İNŞALLAH”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu önemli günün bayram gibi kutlandığının altını çizerek, “Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Daha nice 100 yıllara inşallah. Allah yolumuzu açık etsin. Milletimize, devletimize inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız inşallah. Kutlu olsun. Ne mutlu. Gurur duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Osman Aşkın Bak’ın açıklamaları
-Vedat Işıkhan’ın açıklamaları
-Detaylar
(FOTOĞRAFLI)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.