Prof. Dr. Tufan Gündüz Burdur’a Geliyor

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 31.10.2023 - 08:50, Güncelleme: 31.10.2023 - 08:50
 

Prof. Dr. Tufan Gündüz Burdur’a Geliyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) toplumsal katkı vizyonu kapsamında Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz’ü Burdur halkıyla buluşturuyor.
Çok sayıda eserleri bulunan ve birçok televizyon programına konuk olarak katılmış olan Prof. Dr. Tufan Gündüz, TRT 1’de yayımlanan “3’te 3” adlı tarih yarışması programında uzman danışman olarak görev alıyor. Prof. Dr. Gündüz 31 Ekim 2023 Salı günü saat 14.00’de MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda “Asırlık Çınar Cumhuriyetimizin Yüzyılı” adlı konferansı ile Burdur halkı ile buluşacak. Prof. Dr. Tufan Gündüz Kimdir? Akademisyen, Tarih Profesörü, Araştırmacı Yazar.  11 Mayıs 1964 tarihinde Kayseri’nin Tomarza ilçesinde dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü (1987) mezunudur. 1996 yılında ‘’Bozulus Türkmenleri 1540-1640’’ adlı tezi ile doktorasını tamamladı. 2006 yılında Doçent unvanını, 2011 yılında Profesör unvanı aldı. Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün Türkmenler hakkında pek çok akademik makalesi bulunmaktadır. Osmanlı Devleti ve Safeviler döneminde Türkmen aşiretleri üzerinde önemli araştırmalar yapmıştır. Prof. Dr. Tufan Gündüz, halen Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Farsça ve İngilizce biliyor. 2018 yılı Halil İnalcık Tarih Ödülüne layık görülmüştür.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) toplumsal katkı vizyonu kapsamında Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz’ü Burdur halkıyla buluşturuyor.

Çok sayıda eserleri bulunan ve birçok televizyon programına konuk olarak katılmış olan Prof. Dr. Tufan Gündüz, TRT 1’de yayımlanan “3’te 3” adlı tarih yarışması programında uzman danışman olarak görev alıyor. Prof. Dr. Gündüz 31 Ekim 2023 Salı günü saat 14.00’de MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda “Asırlık Çınar Cumhuriyetimizin Yüzyılı” adlı konferansı ile Burdur halkı ile buluşacak.

Prof. Dr. Tufan Gündüz Kimdir?

Akademisyen, Tarih Profesörü, Araştırmacı Yazar.  11 Mayıs 1964 tarihinde Kayseri’nin Tomarza ilçesinde dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü (1987) mezunudur.

1996 yılında ‘’Bozulus Türkmenleri 1540-1640’’ adlı tezi ile doktorasını tamamladı. 2006 yılında Doçent unvanını, 2011 yılında Profesör unvanı aldı.

Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün Türkmenler hakkında pek çok akademik makalesi bulunmaktadır. Osmanlı Devleti ve Safeviler döneminde Türkmen aşiretleri üzerinde önemli araştırmalar yapmıştır.

Prof. Dr. Tufan Gündüz, halen Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Farsça ve İngilizce biliyor. 2018 yılı Halil İnalcık Tarih Ödülüne layık görülmüştür.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.