BUCAK’TA 22 METRUK BİNA YIKILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 02.11.2023 - 10:52, Güncelleme: 02.11.2023 - 11:58
 

BUCAK’TA 22 METRUK BİNA YIKILDI

Bucak Belediyesi tarafından Bucak’ta uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği, haşere ve çevrede yaşayan vatandaşların rahatsızlık oluşturan metruk binalar yıkılıyor.
Bucak Belediyesi, ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binaları yıkmaya devam ediyor. İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkımlar öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım gerçekleştiriliyor. Bucak Belediyesi bugüne kadar 29 metruk yıkılmaya yüz tutmuş binadan 22’sinin yıkımını gerçekleştirdi. 6 metruk yapı ile ilgili işlemler devam ederken, 1 metruk yapı ise sahipleri tarafından yapılarak kullanıma açıldı. Vatandaşın Güvenliği Bucak Belediyesi yetkilileri, “Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Bucak Belediyesi tarafından Bucak’ta uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline gelen, doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği, haşere ve çevrede yaşayan vatandaşların rahatsızlık oluşturan metruk binalar yıkılıyor.

Bucak Belediyesi, ilçe genelinde güvenliği tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binaları yıkmaya devam ediyor. İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkımlar öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım gerçekleştiriliyor. Bucak Belediyesi bugüne kadar 29 metruk yıkılmaya yüz tutmuş binadan 22’sinin yıkımını gerçekleştirdi. 6 metruk yapı ile ilgili işlemler devam ederken, 1 metruk yapı ise sahipleri tarafından yapılarak kullanıma açıldı.

Vatandaşın Güvenliği

Bucak Belediyesi yetkilileri, “Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.