Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi (3)

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.11.2023 - 15:53, Güncelleme: 06.11.2023 - 15:53
 

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi (3)

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi (3)
FİDAN, ATEŞKES İSTEDİ Diplomatik kaynaklara göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde başta Gazze olmak üzere bölgesel gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı. Bakan Fidan, görüşmede ABD'li mevkidaşı Blinken'a, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almasının ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi için acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Gazze konusunda görüş teatisinde bulunulan görüşmede, sivillerin zarar görmemesi, insani yardımların sürekli ve kesintisiz biçimde ulaştırılmasının temini konusunda her iki taraf da görüş birliği içinde olduklarını teyit etti. Görüşme hakkında bilgi veren diplomatik kaynak, "Türkiye ve ABD, Gazze'de sivillerin zarar görmemesi, insani yardım ulaştırılmasının gerekliliği ve iki devletli çözüm konusunda mutabık. Bugünkü görüşmede iki devletli çözüm için birlikte çalışmanın gereği de vurgulandı" dedi.  Görüşmede, Bakan Fidan, Blinken'a Gazze'de sivil hedeflerin bombalanmasının, alt yapının tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğuna da dikkati çekti. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede İsveç'in üyeliği çerçevesinde NATO'nun genişleme sürecinin, ikili ve bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi (3)

FİDAN, ATEŞKES İSTEDİ
Diplomatik kaynaklara göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde başta Gazze olmak üzere bölgesel gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı. Bakan Fidan, görüşmede ABD'li mevkidaşı Blinken'a, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almasının ve insanları yerlerinden etmesinin önlenmesi için acilen tam ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Gazze konusunda görüş teatisinde bulunulan görüşmede, sivillerin zarar görmemesi, insani yardımların sürekli ve kesintisiz biçimde ulaştırılmasının temini konusunda her iki taraf da görüş birliği içinde olduklarını teyit etti.
Görüşme hakkında bilgi veren diplomatik kaynak, "Türkiye ve ABD, Gazze'de sivillerin zarar görmemesi, insani yardım ulaştırılmasının gerekliliği ve iki devletli çözüm konusunda mutabık. Bugünkü görüşmede iki devletli çözüm için birlikte çalışmanın gereği de vurgulandı" dedi. 
Görüşmede, Bakan Fidan, Blinken'a Gazze'de sivil hedeflerin bombalanmasının, alt yapının tahrip edilmesinin kabul edilemez olduğuna da dikkati çekti. Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmede İsveç'in üyeliği çerçevesinde NATO'nun genişleme sürecinin, ikili ve bölgesel konuların da ele alındığı kaydedildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.