BUCAK BELEDİYE MECLİSİ GAZZE'YE DESTEK BİLDİRİSİ

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 07.11.2023 - 15:12, Güncelleme: 07.11.2023 - 15:12
 

BUCAK BELEDİYE MECLİSİ GAZZE'YE DESTEK BİLDİRİSİ

Bucak Belediyesi olarak, Gazze'de yaşanan savaşı derin bir üzüntü ve endişeyle takip etmekteyiz. İsrail tarafından masum insanları da hedef alan bu çatışmaların sivil kayıplara, büyük insani krizlere ve acılara yol açtığını görmek bizleri derinden etkilemektedir.
Filistin halkı uzun yıllardır devam eden çatışma, ambargo ve insani krizler nedeniyle büyük acılar yaşamaktadır. Son aylarda Gazze'ye yapılan saldırılar ise bu acıların daha da derinleştiğini gözler önüne sermiştir. Binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmış; hastaneler ile altyapı ve üst yapılar büyük hasar görmüş ve çok sayıda masum insan yaşamını yitirmiştir. Sivil halkın ve özellikle çocukların yaşadığı acılar göz önünde bulundurularak, İsrail'i sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları durdurmaya ve insanların hayatını korumaya çağırıyoruz. Ayrıca, uluslararası toplumu, insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze'ye ulaşmasını sağlamak için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz. Tüm ülkeler, acil insani ihtiyaçların karşılanması ve temel hizmetlerin sürdürülmesi için dayanışma ve iş birliği göstermelidir. Gazze'de yaşanan insanlık dramının boyutu büyüyerek devam ederken, Bucak Belediyesi tarafından 7 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısı çerçevesinde İsrail tarafından Filistin halkına yapılan saldırı kınanmış ve İsrail'in saldırıları sonucu yerel hizmetlerde büyük yıkım ve aksama yaşanan Gazze'nin yeniden imar ve inşasına destek verilmesine ilişkin bir karar alınmıştır. 97 yıllık yerel yönetim tecrübesiyle huzurlu ve güvenli şehirlerin inşasına katkı vermeyi amaçlayan Bucak Belediyesi olarak Gazze halkına yönelik insani yardım çabalarımızı artırmak ve onların acılarını hafifletmek için elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Gazze'ye yapılan saldırıların sona ermesi, bölgede insanların huzur içinde yaşayabileceği karşılıklı hoşgörü ve uzlaşıya dayalı bir ortamın oluşturulması için elzemdir. Şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığına inanıyor ve Gazze'ye yapılan saldırılara son verme çağrısında bulunuyoruz. Tüm tarafları, diyalog ve müzakere yoluyla kalıcı bir çözüm bulmaya ve bölgede barışı sağlamaya davet ediyoruz. Sivilleri hedef alan hiçbir eylemi doğru bulmuyor terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor ve Filistin halkının yanında olduğumuzun altını çiziyoruz. Barışa, sevgiye ve insani değerlere olan inancımızla, savaşın durdurulması ve insanların güvenliğinin sağlanması için herkesi birlikte hareket etmeye ve çabalarımızı birleştirmeye çağırıyoruz. Gazze'deki çatışmaların bir an önce sona ermesini ve barışın tesis edilmesini temenni ediyor; din, dil, ırk gibi ayrımlar gözetmeden insan hayatının değerine inanıyor ve herkesin huzur içinde yaşamasını diliyoruz.
Bucak Belediyesi olarak, Gazze'de yaşanan savaşı derin bir üzüntü ve endişeyle takip etmekteyiz. İsrail tarafından masum insanları da hedef alan bu çatışmaların sivil kayıplara, büyük insani krizlere ve acılara yol açtığını görmek bizleri derinden etkilemektedir.

Filistin halkı uzun yıllardır devam eden çatışma, ambargo ve insani krizler nedeniyle büyük acılar yaşamaktadır. Son aylarda Gazze'ye yapılan saldırılar ise bu acıların daha da derinleştiğini gözler önüne sermiştir. Binlerce insan evlerini terk etmek zorunda kalmış; hastaneler ile altyapı ve üst yapılar büyük hasar görmüş ve çok sayıda masum insan yaşamını yitirmiştir.

Sivil halkın ve özellikle çocukların yaşadığı acılar göz önünde bulundurularak, İsrail'i sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları durdurmaya ve insanların hayatını korumaya çağırıyoruz. Ayrıca, uluslararası toplumu, insani yardımların engelsiz bir şekilde Gazze'ye ulaşmasını sağlamak için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz. Tüm ülkeler, acil insani ihtiyaçların karşılanması ve temel hizmetlerin sürdürülmesi için dayanışma ve iş birliği göstermelidir.

Gazze'de yaşanan insanlık dramının boyutu büyüyerek devam ederken, Bucak Belediyesi tarafından 7 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısı çerçevesinde İsrail tarafından Filistin halkına yapılan saldırı kınanmış ve İsrail'in saldırıları sonucu yerel hizmetlerde büyük yıkım ve aksama yaşanan Gazze'nin yeniden imar ve inşasına destek verilmesine ilişkin bir karar alınmıştır. 97 yıllık yerel yönetim tecrübesiyle huzurlu ve güvenli şehirlerin inşasına katkı vermeyi amaçlayan Bucak Belediyesi olarak Gazze halkına yönelik insani yardım çabalarımızı artırmak ve onların acılarını hafifletmek için elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyoruz.

Gazze'ye yapılan saldırıların sona ermesi, bölgede insanların huzur içinde yaşayabileceği karşılıklı hoşgörü ve uzlaşıya dayalı bir ortamın oluşturulması için elzemdir. Şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığına inanıyor ve Gazze'ye yapılan saldırılara son verme çağrısında bulunuyoruz. Tüm tarafları, diyalog ve müzakere yoluyla kalıcı bir çözüm bulmaya ve bölgede barışı sağlamaya davet ediyoruz. Sivilleri hedef alan hiçbir eylemi doğru bulmuyor terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor ve Filistin halkının yanında olduğumuzun altını çiziyoruz.

Barışa, sevgiye ve insani değerlere olan inancımızla, savaşın durdurulması ve insanların güvenliğinin sağlanması için herkesi birlikte hareket etmeye ve çabalarımızı birleştirmeye çağırıyoruz.

Gazze'deki çatışmaların bir an önce sona ermesini ve barışın tesis edilmesini temenni ediyor; din, dil, ırk gibi ayrımlar gözetmeden insan hayatının değerine inanıyor ve herkesin huzur içinde yaşamasını diliyoruz.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.