TBMM'de İsrail'i boykot kararı (2)

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.11.2023 - 16:31, Güncelleme: 07.11.2023 - 16:31
 

TBMM'de İsrail'i boykot kararı (2)

TBMM'de İsrail'i boykot kararı (2)
'MİLLETİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALAMAYIZ' TBMM İdare Amiri, Türkiye- Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM yerleşkesinde, lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında İsrail'e destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmaması kararına ilişkin konuştu. Turan, İsrail'e açıkça destek verdiklerini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik oluşan toplumsal duyarlılığa, TBMM'nin de destek verdiğini belirterek, "İsrail, çok büyük bir vahşet ve katliam işliyor. Dünya ayakta, İsrail'e destek verdiğini açıklayan ülkelerin halkları bile ayakta. Doğudan batıya, güneyden kuzeye insanlık alemi, İsrail'in bu saldırılarını telkin ediyor. Her ne kadar ABD ve Batı dünyası, İsrail'in arkasında desteğini açıklasa da kendi insanları da artık onlara isyan eder duruma gelmiş" diye konuştu.  TBMM'nin ilk gününden itibaren ortak bildiri ile İsrail'in zulmüne karşı çıktığını kaydeden Turan, "Gün geçtikçe İsrail'e karşı tepkiler yaptırımlara dönüşmeye başladı. Milletimiz sürekli boykot çağrıları yapmaya başladı. Milli iradenin milli tecelligahı burası. Milletimizin bu çağrılarına kayıtsız kalmamız mümkün değil" dedi. Turan, söz konusu boykotun Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar, devam edeceğini söyledi. (DHA) Besti KARALAR- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA) FOTOĞRAFLI
TBMM'de İsrail'i boykot kararı (2)

'MİLLETİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALAMAYIZ'
TBMM İdare Amiri, Türkiye- Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM yerleşkesinde, lokanta, kafeterya ve çay ocaklarında İsrail'e destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmaması kararına ilişkin konuştu. Turan, İsrail'e açıkça destek verdiklerini ilan eden şirketlerin ürün ve mallarının boykot edilmesine yönelik oluşan toplumsal duyarlılığa, TBMM'nin de destek verdiğini belirterek, "İsrail, çok büyük bir vahşet ve katliam işliyor. Dünya ayakta, İsrail'e destek verdiğini açıklayan ülkelerin halkları bile ayakta. Doğudan batıya, güneyden kuzeye insanlık alemi, İsrail'in bu saldırılarını telkin ediyor. Her ne kadar ABD ve Batı dünyası, İsrail'in arkasında desteğini açıklasa da kendi insanları da artık onlara isyan eder duruma gelmiş" diye konuştu. 
TBMM'nin ilk gününden itibaren ortak bildiri ile İsrail'in zulmüne karşı çıktığını kaydeden Turan, "Gün geçtikçe İsrail'e karşı tepkiler yaptırımlara dönüşmeye başladı. Milletimiz sürekli boykot çağrıları yapmaya başladı. Milli iradenin milli tecelligahı burası. Milletimizin bu çağrılarına kayıtsız kalmamız mümkün değil" dedi. Turan, söz konusu boykotun Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar, devam edeceğini söyledi. (DHA)
Besti KARALAR- Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.