İmamoğlu: Ülkemizdeki ekonomik koşulların en fazla etkilediği şey gençlerin eğitimi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.11.2023 - 17:09, Güncelleme: 07.11.2023 - 17:09
 

İmamoğlu: Ülkemizdeki ekonomik koşulların en fazla etkilediği şey gençlerin eğitimi

İmamoğlu: Ülkemizdeki ekonomik koşulların en fazla etkilediği şey gençlerin eğitimi
Altan ÇİMEN- Mehmet CANBULAT / İSTANBUL, (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de yurt açılışı sırasında öğrencilerle sohbet eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ülkemizdeki son ekonomik koşullarda özellikle söylemeliyiz ki Türkiye'nin belki de en fazla etkilediği şey çocukların eğitimi, gençlerin eğitimi, üniversite, bir başka şehre gidip yerleşmek çok büyük külfet. İstanbul'da kira rakamları enflasyon oranının bile çok çok üstünde. Devletimizin, hükümetimizin, yerel yönetimlerimizi maksimum destekleyip bütün üniversitelerin yurt kapasitesini çözmesini yerel yönetimler üzerinden özel bir birim ile halletmesini şart görüyorum. O zaman işte bu kadar merkezi noktadan yüz binlerce yerin denetlenmesi, kazalar, Allah göstermesin bazen hayatını kaybeden sıkıntılı haller vesaire bunlar tümden ortadan kalkacaktır" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de yapımı tamamlanan Filenin Sultanları Öğrenci yurdunun açılışına katıldı. Açılış töreninde İmamoğlu'nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu. Açılış konuşmalarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet öğrenci yurdunu gezdi.  "İSTANBUL'DA KİRA RAKAMLARI ENFLASYON ORANININ BİLE ÇOK ÜSTÜNDE" Öğrenci yurdunda bir odaya girerek öğrencilerle sohbet eden İmamoğlu, "Özellikle ülkemizin farklı noktalarında ailelerin bu şehre gelip okula başlayacak olan kızlarını, oğullarını yollarken kafalarında hem maddi hem manevi tereddütler oluşuyor. Hem büyükşehir, doğal olarak güvenli yurtlara ve orada güven duyacakları ortamlarda eğitime odaklanmalarını arzuluyorlar. Ülkemizdeki son ekonomik koşullarda özellikle söylemeliyiz ki Türkiye'nin belki de en fazla etkilediği şey çocukların eğitimi, gençlerin eğitimi, üniversite, bir başka şehre gidip yerleşmek çok büyük külfet. İstanbul'da kira rakamları enflasyon oranının bile çok çok üstünde. 5 sene önce tabi ki bugünün ekonomik koşullarını bilmiyorduk. Bugün böyle bir dar boğazda insanlarımıza böyle bir fırsatın sağlanması, insanlarımıza muazzam bir hizmet oldu. Çok gururlanıyorum" ifadelerini kullandı. "YAPMAZLARSA, GÜN GELİR BİZ YAPARIZ" Daha sonra yurt yemekhanesinde öğrencilerle bir araya gelen İmamoğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi. İmamoğlu, "Devletimizin, hükümetimizin, yerel yönetimlerimizi maksimum destekleyip bütün üniversitelerin yurt kapasitesini çözmesini, yerel yönetimler üzerinden özel bir birim ile halletmesini şart görüyorum. O zaman işte bu kadar merkezi noktadan yüz binlerce yerin denetlenmesi, kazalar, Allah göstermesin bazen hayatını kaybeden sıkıntılı haller vesaire bunlar tümden ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. Bunun tadını almış bir belediye başkanı olarak bunun acilen hayata geçirilmesi konusunda önerimi buradan ifade ediyorum. Yapmazlarsa, gün gelir biz yaparız" dedi.
İmamoğlu: Ülkemizdeki ekonomik koşulların en fazla etkilediği şey gençlerin eğitimi

Altan ÇİMEN- Mehmet CANBULAT / İSTANBUL, (DHA)- KÜÇÜKÇEKMECE'de yurt açılışı sırasında öğrencilerle sohbet eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ülkemizdeki son ekonomik koşullarda özellikle söylemeliyiz ki Türkiye'nin belki de en fazla etkilediği şey çocukların eğitimi, gençlerin eğitimi, üniversite, bir başka şehre gidip yerleşmek çok büyük külfet. İstanbul'da kira rakamları enflasyon oranının bile çok çok üstünde. Devletimizin, hükümetimizin, yerel yönetimlerimizi maksimum destekleyip bütün üniversitelerin yurt kapasitesini çözmesini yerel yönetimler üzerinden özel bir birim ile halletmesini şart görüyorum. O zaman işte bu kadar merkezi noktadan yüz binlerce yerin denetlenmesi, kazalar, Allah göstermesin bazen hayatını kaybeden sıkıntılı haller vesaire bunlar tümden ortadan kalkacaktır" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de yapımı tamamlanan Filenin Sultanları Öğrenci yurdunun açılışına katıldı. Açılış töreninde İmamoğlu'nun yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu. Açılış konuşmalarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet öğrenci yurdunu gezdi. 

"İSTANBUL'DA KİRA RAKAMLARI ENFLASYON ORANININ BİLE ÇOK ÜSTÜNDE"
Öğrenci yurdunda bir odaya girerek öğrencilerle sohbet eden İmamoğlu, "Özellikle ülkemizin farklı noktalarında ailelerin bu şehre gelip okula başlayacak olan kızlarını, oğullarını yollarken kafalarında hem maddi hem manevi tereddütler oluşuyor. Hem büyükşehir, doğal olarak güvenli yurtlara ve orada güven duyacakları ortamlarda eğitime odaklanmalarını arzuluyorlar. Ülkemizdeki son ekonomik koşullarda özellikle söylemeliyiz ki Türkiye'nin belki de en fazla etkilediği şey çocukların eğitimi, gençlerin eğitimi, üniversite, bir başka şehre gidip yerleşmek çok büyük külfet. İstanbul'da kira rakamları enflasyon oranının bile çok çok üstünde. 5 sene önce tabi ki bugünün ekonomik koşullarını bilmiyorduk. Bugün böyle bir dar boğazda insanlarımıza böyle bir fırsatın sağlanması, insanlarımıza muazzam bir hizmet oldu. Çok gururlanıyorum" ifadelerini kullandı.

"YAPMAZLARSA, GÜN GELİR BİZ YAPARIZ"
Daha sonra yurt yemekhanesinde öğrencilerle bir araya gelen İmamoğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi. İmamoğlu, "Devletimizin, hükümetimizin, yerel yönetimlerimizi maksimum destekleyip bütün üniversitelerin yurt kapasitesini çözmesini, yerel yönetimler üzerinden özel bir birim ile halletmesini şart görüyorum. O zaman işte bu kadar merkezi noktadan yüz binlerce yerin denetlenmesi, kazalar, Allah göstermesin bazen hayatını kaybeden sıkıntılı haller vesaire bunlar tümden ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. Bunun tadını almış bir belediye başkanı olarak bunun acilen hayata geçirilmesi konusunda önerimi buradan ifade ediyorum. Yapmazlarsa, gün gelir biz yaparız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.