Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.11.2023 - 14:10, Güncelleme: 09.11.2023 - 14:10
 

Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı

Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı
Beril SÖNMEZ, (DHA) – Ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satıldı. Müzayede evi Sotheby’s bugün yaptığı açıklamada “Pablo Picasso'nun başyapıtı Femme a la montre (1932), 139.4 milyon dolara ulaştı - bu, sanatçının şimdiye kadar müzayedede elde ettiği en yüksek ikinci ve bu yıl müzayedede satılan en değerli eser oldu” ifadelerini kullandı. 20. Yüzyılın en iyi bilinen ressamlarından Pablo Picasso (1881-1973), Saatli Kadın olarak tercüme edilen ‘Femme a la montre’ adlı eserinde sevgilisi ve ilham perisi olduğunu belirttiği Marie-Therese Walter’ı tasvir etmiştir. Sotheby’s müzayede evi, tablonun sanat koleksiyoncusu Emily Fisher Landau'ya ait koleksiyonun bir parçası olarak açık arttırmaya çıkardı. Landau’nun tabloyu 1968’te satın aldığı belirtildi. FOTOĞRAFLI
Picasso’nun ünlü tablosu 139.4 milyon dolara satıldı

Beril SÖNMEZ, (DHA) – Ünlü İspanyol ressam, heykeltıraş, oyun yazarı ve şair Pablo Picasso’nun ‘Femme a la montre’ adlı yağlı boya tablosu, müzayede 139.4 milyon dolara satıldı.
Müzayede evi Sotheby’s bugün yaptığı açıklamada “Pablo Picasso'nun başyapıtı Femme a la montre (1932), 139.4 milyon dolara ulaştı - bu, sanatçının şimdiye kadar müzayedede elde ettiği en yüksek ikinci ve bu yıl müzayedede satılan en değerli eser oldu” ifadelerini kullandı. 20. Yüzyılın en iyi bilinen ressamlarından Pablo Picasso (1881-1973), Saatli Kadın olarak tercüme edilen ‘Femme a la montre’ adlı eserinde sevgilisi ve ilham perisi olduğunu belirttiği Marie-Therese Walter’ı tasvir etmiştir.
Sotheby’s müzayede evi, tablonun sanat koleksiyoncusu Emily Fisher Landau'ya ait koleksiyonun bir parçası olarak açık arttırmaya çıkardı. Landau’nun tabloyu 1968’te satın aldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.