Başkan Esen: Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarıdır

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.11.2023 - 15:36, Güncelleme: 09.11.2023 - 15:36
 

Başkan Esen: Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarıdır

Başkan Esen: Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarıdır
  ANTALYA,(DHA) - KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk'ün, demokrasiye dayalı laik ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı olduğunu vurguladı. Başkan Esen mesajında şu cümlelere yer verdi; "Başarılarla dolu bir hayat yolculuğu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük edip yolculuğunu laik ve modern bir devletin mimarı olarak noktaladı. O, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir düşünce insanı, yenilikçi ve vizyonerdi. O'nun liderliği ve vizyonu, ulusal bağımsızlık mücadelesinden modernleşme hamlelerine, eğitim reformlarından sanayileşmeye kadar geniş bir yelpazede etkisini göstermiştir. Eğitimdeki değişimler, kadın haklarındaki ilerlemeler ve bilimin önemi konusundaki vurgusu, toplumun her kesimine eşitlik ve adalet getirme gayretini simgeler. O'nu anlamak; O'nun karşılaştığı zorlukları, yaşadığı dönemi ve bu zorluklarla nasıl başa çıktığını anlamakla başlar. Ulusal bağımsızlık mücadelesi, çağdaşlaşma ve modernleşme adımları, laiklik ilkesi gibi temel unsurları kapsayan Atatürk'ün fikirleri, o dönemin koşulları ve ihtiyaçlarıyla şekillenmiş önemli adımlardır. Türkiye'nin ve dünyanın gelişimi için Atatürk'ün ilke ve prensipleri ışığında ilerlemek, onun hatırasına ve mirasına en büyük saygıyı göstermek anlamına gelir. Atatürk'ü anmak, ilham verici liderliği, öngörüsü ve vatan sevgisiyle bütünleşmiş bir idealin hatırasını yaşatmak anlamına gelir. Atamızın prensip ve fikirleri, günümüzde de bizlere rehberlik etmeye devam etmekte ve uluslararası alanda saygıyla anılmaktadır. 10 Kasım, sadece Atatürk'ün ölüm yıldönümü değil, O'nun fikirlerini, ilkelerini ve mirasını; yaşatma, anlama ve gelecek nesillere aktarma günüdür. O'nun vurguladığı bilimin, eğitimin ve ilerlemenin önemini unutmamak, toplumun her kesiminin refahı ve eşitliği için çalışmak, O'nun mirasını yaşatmanın en anlamlı yolu olacaktır. Bizlere bu değerli mirası bırakarak ebediyete intikal eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla anıyorum." (DHA) FOTOĞRAFLI
Başkan Esen: Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarıdır

 

ANTALYA,(DHA) - KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk'ün, demokrasiye dayalı laik ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı olduğunu vurguladı.
Başkan Esen mesajında şu cümlelere yer verdi; "Başarılarla dolu bir hayat yolculuğu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük edip yolculuğunu laik ve modern bir devletin mimarı olarak noktaladı.
O, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir düşünce insanı, yenilikçi ve vizyonerdi. O'nun liderliği ve vizyonu, ulusal bağımsızlık mücadelesinden modernleşme hamlelerine, eğitim reformlarından sanayileşmeye kadar geniş bir yelpazede etkisini göstermiştir. Eğitimdeki değişimler, kadın haklarındaki ilerlemeler ve bilimin önemi konusundaki vurgusu, toplumun her kesimine eşitlik ve adalet getirme gayretini simgeler.
O'nu anlamak; O'nun karşılaştığı zorlukları, yaşadığı dönemi ve bu zorluklarla nasıl başa çıktığını anlamakla başlar. Ulusal bağımsızlık mücadelesi, çağdaşlaşma ve modernleşme adımları, laiklik ilkesi gibi temel unsurları kapsayan Atatürk'ün fikirleri, o dönemin koşulları ve ihtiyaçlarıyla şekillenmiş önemli adımlardır.
Türkiye'nin ve dünyanın gelişimi için Atatürk'ün ilke ve prensipleri ışığında ilerlemek, onun hatırasına ve mirasına en büyük saygıyı göstermek anlamına gelir.
Atatürk'ü anmak, ilham verici liderliği, öngörüsü ve vatan sevgisiyle bütünleşmiş bir idealin hatırasını yaşatmak anlamına gelir. Atamızın prensip ve fikirleri, günümüzde de bizlere rehberlik etmeye devam etmekte ve uluslararası alanda saygıyla anılmaktadır.
10 Kasım, sadece Atatürk'ün ölüm yıldönümü değil, O'nun fikirlerini, ilkelerini ve mirasını; yaşatma, anlama ve gelecek nesillere aktarma günüdür. O'nun vurguladığı bilimin, eğitimin ve ilerlemenin önemini unutmamak, toplumun her kesiminin refahı ve eşitliği için çalışmak, O'nun mirasını yaşatmanın en anlamlı yolu olacaktır. Bizlere bu değerli mirası bırakarak ebediyete intikal eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla anıyorum." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.