Gazze'ye yardım için hazırlanan sağlık gemisi yola çıktı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.11.2023 - 09:53, Güncelleme: 10.11.2023 - 09:53
 

Gazze'ye yardım için hazırlanan sağlık gemisi yola çıktı

Gazze'ye yardım için hazırlanan sağlık gemisi yola çıktı
Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) SAĞLIK Bakanlığı tarafından hazırlanan, içinde ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve tam donanımlı sahra hastaneleri olan gemi, Gazze'ye tıbbi yardım götürmek için İzmir Alsancak Limanı'ndan yola çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'ye yardım için hazırladığı içinde; ameliyathaneler ile yoğun bakım üniteleri olan, her türlü iklim şartlarına dayanıklı, tam donanımlı ve konstrüksiyonlu sahra hastaneleri ile tam donanımlı şişirilebilir tip sahra hastaneleri bulunan, 20 tam donanımlı ambulans ile UMKE araçlarının ve sağlık tesislerine yönelik enerji desteği için jeneratörlerin de bulunduğu geminin Alsancak Limanı'ndaki yükleme işlemleri gece saatlerinde tamamlandı. Son kontrolleri yapılan sağlık gemisi, Gazzelilere yardım için Mısır'ın El Ariş Limanı doğru sabah saatlerinde yola çıktı. (DHA) FOTOĞRAFLI 
Gazze'ye yardım için hazırlanan sağlık gemisi yola çıktı

Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) SAĞLIK Bakanlığı tarafından hazırlanan, içinde ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve tam donanımlı sahra hastaneleri olan gemi, Gazze'ye tıbbi yardım götürmek için İzmir Alsancak Limanı'ndan yola çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'ye yardım için hazırladığı içinde; ameliyathaneler ile yoğun bakım üniteleri olan, her türlü iklim şartlarına dayanıklı, tam donanımlı ve konstrüksiyonlu sahra hastaneleri ile tam donanımlı şişirilebilir tip sahra hastaneleri bulunan, 20 tam donanımlı ambulans ile UMKE araçlarının ve sağlık tesislerine yönelik enerji desteği için jeneratörlerin de bulunduğu geminin Alsancak Limanı'ndaki yükleme işlemleri gece saatlerinde tamamlandı. Son kontrolleri yapılan sağlık gemisi, Gazzelilere yardım için Mısır'ın El Ariş Limanı doğru sabah saatlerinde yola çıktı. (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.