Özgür Özel: Devletin tüm kademeleri ile temaslarımız olacak

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.11.2023 - 11:02, Güncelleme: 10.11.2023 - 11:02
 

Özgür Özel: Devletin tüm kademeleri ile temaslarımız olacak

Özgür Özel: Devletin tüm kademeleri ile temaslarımız olacak
Elif ER BULUT/ANKARA,(DHA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtkabir'deki törenin ardından yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet partisi sorumluluğu ve ileri dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak" dedi. Özel, Atatürk'ün 85'inci ölüm yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katıldı. Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile merhabalaştıklarını söyleyerek, "Onun dışında sadece el sıkıştık. Meral Hanım'ı göremedim. O tarafa doğru dönemedim, ondan dolayı da üzüldüm, tokalaşmak istiyordum. Devlet Bey ile tokalaştık. Tabii 10 Kasım olduğu için bir matem günü ondan yine karşılaştığımız, daha önce birlikte çalıştığımız çok sayıda arkadaş ile burada görüşme imkanı oldu. Ama Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, 10 Kasım'da bu büyük matemde siyasi rekabetlerin olmadığı bir ortamda; Ata'nın huzurunda siyasi rekabet olmaz" dedi. Özel, yüksek yargı mahkeme başkanları ile törende teması olup olmadığı sorusu üzerine, "Yüksek yargı başkanlarının tümüyle görüştük. Biz CHP olarak muhalefet etmenin sorumluluğu içinde davranacağız. Ancak ana muhalefet partisi sorumluluğu ve ileri dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak. CHP'ye saygılı davranan herkes aynı saygıyı görecektir" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Özgür Özel: Devletin tüm kademeleri ile temaslarımız olacak

Elif ER BULUT/ANKARA,(DHA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtkabir'deki törenin ardından yaptığı açıklamada, "Ana muhalefet partisi sorumluluğu ve ileri dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak" dedi.
Özel, Atatürk'ün 85'inci ölüm yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katıldı. Özel, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile merhabalaştıklarını söyleyerek, "Onun dışında sadece el sıkıştık. Meral Hanım'ı göremedim. O tarafa doğru dönemedim, ondan dolayı da üzüldüm, tokalaşmak istiyordum. Devlet Bey ile tokalaştık. Tabii 10 Kasım olduğu için bir matem günü ondan yine karşılaştığımız, daha önce birlikte çalıştığımız çok sayıda arkadaş ile burada görüşme imkanı oldu. Ama Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, 10 Kasım'da bu büyük matemde siyasi rekabetlerin olmadığı bir ortamda; Ata'nın huzurunda siyasi rekabet olmaz" dedi.
Özel, yüksek yargı mahkeme başkanları ile törende teması olup olmadığı sorusu üzerine, "Yüksek yargı başkanlarının tümüyle görüştük. Biz CHP olarak muhalefet etmenin sorumluluğu içinde davranacağız. Ancak ana muhalefet partisi sorumluluğu ve ileri dönemde devleti yönetecek namzet parti olarak da devletin tüm kademeleri ile hak ettikleri saygı ve ilgi çerçevesinde temaslarımız olacak. CHP'ye saygılı davranan herkes aynı saygıyı görecektir" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.