Bakan Koca: Gazze'den gelecek hastaların tedavisini Türk ve Mısırlı hekimler gerçekleştirecek

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.11.2023 - 11:55, Güncelleme: 10.11.2023 - 11:55
 

Bakan Koca: Gazze'den gelecek hastaların tedavisini Türk ve Mısırlı hekimler gerçekleştirecek

Bakan Koca: Gazze'den gelecek hastaların tedavisini Türk ve Mısırlı hekimler gerçekleştirecek
ANKARA, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den Mısır'a sevk edilecek hastaların tedavilerini, Türkiye'den gönderilen sağlık personeli ile Mısırlı sağlıkçıların gerçekleştireceğini açıkladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı ile Gazze'deki kanser hastası çocukların tedavisine yönelik önemli bir görüşme yaptığını belirterek, "Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısırın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş hastanelerine nakledilecek. Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz. Gazze'den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler" ifadelerini kullandı. Koca, Türkiye'ye getirilmesi planlanan hastalara ilişkin, "İkinci etapta durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye'ye getirilmesi planlanacak. Gazzeli hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak 3 ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibatlı kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuştur" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bakan Koca: Gazze'den gelecek hastaların tedavisini Türk ve Mısırlı hekimler gerçekleştirecek

ANKARA, (DHA)- SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den Mısır'a sevk edilecek hastaların tedavilerini, Türkiye'den gönderilen sağlık personeli ile Mısırlı sağlıkçıların gerçekleştireceğini açıkladı.
Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mısır Sağlık Bakanı ile Gazze'deki kanser hastası çocukların tedavisine yönelik önemli bir görüşme yaptığını belirterek, "Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısırın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş hastanelerine nakledilecek. Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz. Gazze'den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye'den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştirecekler" ifadelerini kullandı.
Koca, Türkiye'ye getirilmesi planlanan hastalara ilişkin, "İkinci etapta durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye'ye getirilmesi planlanacak. Gazzeli hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde ayrıca İsrail Sağlık Bakanı ile temas kurularak 3 ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibatlı kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulmuştur" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.