CHP'den AYM'ye 'emekli ikramiyesi' başvurusu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.11.2023 - 20:07, Güncelleme: 10.11.2023 - 20:07
 

CHP'den AYM'ye 'emekli ikramiyesi' başvurusu

CHP'den AYM'ye 'emekli ikramiyesi' başvurusu
Elif ER BULUT- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)- CHP, 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması kararını Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması kararını AYM'ye taşıdı. AYM önünde açıklama yapan Günaydın, Türkiye'de 16 milyon emeklinin yarısından fazlasının ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını hatırlatarak, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle emeklilere verileceği söylenilen 5 bin TL'lik bence maalesef çok yetersiz ikramiye çalışan emeklilerden esirgenmiştir. Yani AK Parti mantığına göre bir insan 65 ya da 70 yaşına gelmişse emekli maaşıyla geçinemiyor ise bu nedenle, örneğin; çiftçilik yapıyorsa ya da kargo taşımacılığı yapıyor ise bu insan 5 bin TL ikramiyeyi almayı hak etmemektedir. Bu açık bir eşitsizliktir. Bu açık bir insan hakkına aykırı uygulamadır ve CHP grubu olarak bu yasa TBMM'den geçerken her türlü muhalefeti yaptık. Ancak AK Parti ve MHP blokunun oylarıyla maalesef bu yasa Meclisten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün AYM'nin önündeyiz. AYM'ye iptal dilekçemizi sunacağız. Umuyor ve diliyorum ki AYM bunu bir an evvel iptal etsin. Yine umuyor ve diliyorum ki, Anayasa'nın 153'üncü maddesinin son fıkrasında yazılı olan AYM kararlarının bağlayıcılığına, yasama, yürütme, yargı makamları ve idare makamları uysun ve bu 5 bin TL ikramiyeden mahrum bırakılan emekli dostlarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz bu ikramiyeye kavuşsunlar" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
CHP'den AYM'ye 'emekli ikramiyesi' başvurusu

Elif ER BULUT- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)- CHP, 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması kararını Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 5 bin TL ikramiye düzenlemesinde çalışan emeklilerin kapsam dışında tutulması kararını AYM'ye taşıdı. AYM önünde açıklama yapan Günaydın, Türkiye'de 16 milyon emeklinin yarısından fazlasının ayda 7 bin 500 TL emekli maaşı aldığını hatırlatarak, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle emeklilere verileceği söylenilen 5 bin TL'lik bence maalesef çok yetersiz ikramiye çalışan emeklilerden esirgenmiştir. Yani AK Parti mantığına göre bir insan 65 ya da 70 yaşına gelmişse emekli maaşıyla geçinemiyor ise bu nedenle, örneğin; çiftçilik yapıyorsa ya da kargo taşımacılığı yapıyor ise bu insan 5 bin TL ikramiyeyi almayı hak etmemektedir. Bu açık bir eşitsizliktir. Bu açık bir insan hakkına aykırı uygulamadır ve CHP grubu olarak bu yasa TBMM'den geçerken her türlü muhalefeti yaptık. Ancak AK Parti ve MHP blokunun oylarıyla maalesef bu yasa Meclisten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün AYM'nin önündeyiz. AYM'ye iptal dilekçemizi sunacağız. Umuyor ve diliyorum ki AYM bunu bir an evvel iptal etsin. Yine umuyor ve diliyorum ki, Anayasa'nın 153'üncü maddesinin son fıkrasında yazılı olan AYM kararlarının bağlayıcılığına, yasama, yürütme, yargı makamları ve idare makamları uysun ve bu 5 bin TL ikramiyeden mahrum bırakılan emekli dostlarımız, arkadaşlarımız, büyüklerimiz bu ikramiyeye kavuşsunlar" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.