MSB: 15 Ağustos-10 Kasım tarihleri arasında hudutlarda 200 terörist yakalandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.11.2023 - 16:56, Güncelleme: 11.11.2023 - 16:56
 

MSB: 15 Ağustos-10 Kasım tarihleri arasında hudutlarda 200 terörist yakalandı

MSB: 15 Ağustos-10 Kasım tarihleri arasında hudutlarda 200 terörist yakalandı
ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanlığı, 15 Ağustos-10 Kasım tarihleri arasında hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristin yakalandığını duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan hudut kartallarının; sınırların güvenliği için tel engeller, modüler beton duvarlar ve derin hendeklerden oluşan sınır fiziki güvenlik sistemlerinin yanı sıra son teknoloji ürünü sistemleri kullandığı belirtildi. Açıklamada, "Kamera, termal kamera ve dronlar ile keşif ve gözetleme faaliyetlerine aralıksız devam eden Mehmetçiklerimiz, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlarımızdan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı. Bunlardan 154’ünün FETÖ-PDY’ye, 40’ının PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’inin DEAŞ’a ve 1’inin MLKP terör örgütüne mensup olduğu belirlendi. Ayrıca aynı tarihler arasında 41’i PKK mensubu, 3’ü de DEAŞ mensubu olmak üzere toplam 44 terörist hudut birliklerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu tarihler arasında hudut kartallarımız 6 bin 541 düzensiz göçmeni yakalarken, 49 bin 281 düzensiz göçmenin ise yasa dışı hudut geçiş girişimini engelledi" denildi.  ORGENERAL BAYRAKTAROĞLU'NDAN DENETİM Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun Suriye, Irak, İran, Yunanistan ve Bulgaristan hudutlarında görevli birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunduğu belirtildi. Yasa dışı göçle mücadele kapsamında alınan tedbirleri denetleyen, bölge arazisini inceleyen Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun, hudut hattında alınacak ilave tedbirlerle ilgili talimatlar verdiği kaydedildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
MSB: 15 Ağustos-10 Kasım tarihleri arasında hudutlarda 200 terörist yakalandı

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Savunma Bakanlığı, 15 Ağustos-10 Kasım tarihleri arasında hudutlardan geçmeye çalışan 200 teröristin yakalandığını duyurdu.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan hudut kartallarının; sınırların güvenliği için tel engeller, modüler beton duvarlar ve derin hendeklerden oluşan sınır fiziki güvenlik sistemlerinin yanı sıra son teknoloji ürünü sistemleri kullandığı belirtildi. Açıklamada, "Kamera, termal kamera ve dronlar ile keşif ve gözetleme faaliyetlerine aralıksız devam eden Mehmetçiklerimiz, 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında hudutlarımızdan geçmeye çalışan 200 teröristi yakaladı. Bunlardan 154’ünün FETÖ-PDY’ye, 40’ının PKK/KCK-PYD/YPG’ye, 5’inin DEAŞ’a ve 1’inin MLKP terör örgütüne mensup olduğu belirlendi. Ayrıca aynı tarihler arasında 41’i PKK mensubu, 3’ü de DEAŞ mensubu olmak üzere toplam 44 terörist hudut birliklerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu tarihler arasında hudut kartallarımız 6 bin 541 düzensiz göçmeni yakalarken, 49 bin 281 düzensiz göçmenin ise yasa dışı hudut geçiş girişimini engelledi" denildi. 
ORGENERAL BAYRAKTAROĞLU'NDAN DENETİM
Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun Suriye, Irak, İran, Yunanistan ve Bulgaristan hudutlarında görevli birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunduğu belirtildi. Yasa dışı göçle mücadele kapsamında alınan tedbirleri denetleyen, bölge arazisini inceleyen Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun, hudut hattında alınacak ilave tedbirlerle ilgili talimatlar verdiği kaydedildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.