TÜİK: Toplam ciro eylülde arttı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.11.2023 - 10:39, Güncelleme: 13.11.2023 - 10:39
 

TÜİK: Toplam ciro eylülde arttı

TÜİK: Toplam ciro eylülde arttı
ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde toplam cironun eylül ayında yıllık yüzde 64,1 arttığını açıkladı. TÜİK, Ağustos 2023 dönemine ilişkin ciro ve perakende satış endekslerini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi eylül ayında yıllık yüzde 64,1 arttı. Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında, yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 55,1, inşaat ciro endeksi yüzde 91, ticaret ciro endeksi yüzde 68,2, hizmet ciro endeksi yüzde 61,4 arttı. Toplam ciro endeksi, ağustos ayında aylık yüzde 1,3 arttı. Alt detaylarına bakıldığında, aylık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 0,4, inşaat ciro endeksi yüzde 3,2, ticaret ciro endeksi yüzde 1, hizmet ciro endeksi yüzde 3,6 arttı. PERAKENDE SATIŞ HACMİ YILLIK YÜZDE 13,8 ARTTI Perakende satış hacmi, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 arttı. Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 13,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,6 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,5 azaldı. Perakende satış hacmi, bir önceki aya göre yüzde 0,7 azaldı. Aylık gıda, içecek ve tütün satışları aynı seviyede kaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 arttı. (DHA) FOTOĞRAFLI
TÜİK: Toplam ciro eylülde arttı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde toplam cironun eylül ayında yıllık yüzde 64,1 arttığını açıkladı.
TÜİK, Ağustos 2023 dönemine ilişkin ciro ve perakende satış endekslerini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi eylül ayında yıllık yüzde 64,1 arttı. Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında, yıllık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 55,1, inşaat ciro endeksi yüzde 91, ticaret ciro endeksi yüzde 68,2, hizmet ciro endeksi yüzde 61,4 arttı. Toplam ciro endeksi, ağustos ayında aylık yüzde 1,3 arttı. Alt detaylarına bakıldığında, aylık sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 0,4, inşaat ciro endeksi yüzde 3,2, ticaret ciro endeksi yüzde 1, hizmet ciro endeksi yüzde 3,6 arttı.
PERAKENDE SATIŞ HACMİ YILLIK YÜZDE 13,8 ARTTI
Perakende satış hacmi, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 arttı. Gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 13,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 18,6 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 1,5 azaldı. Perakende satış hacmi, bir önceki aya göre yüzde 0,7 azaldı. Aylık gıda, içecek ve tütün satışları aynı seviyede kaldı, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 arttı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.