Vali Öksüz: Burdur Gölü'nü kaybedemeyiz

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.11.2023 - 12:00, Güncelleme: 15.11.2023 - 12:00
 

Vali Öksüz: Burdur Gölü'nü kaybedemeyiz

BURDUR Valisi Türker Öksüz, "Burdur Gölü'nü kaybedemeyiz. Burdur Gölü'nün kurumasının mutlaka önüne geçmemiz lazım" dedi.
Vali Türker Öksüz, İl Su Yönetimi ve Havza Yönetim Heyeti toplantısın katıldı. İl Özel İdaresi Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali Öksüz, Burdur Gölü'nün kent için en yaşamsal konuların başında geldiğini söyledi. Vali Öksüz, "Mutlak suretle Burdur Gölü'nün gerek buharlaşmadan kaynaklanan, gerekse diğer faktörler; tarımsal sulama, sondaj gibi nedenlerden kaynaklanan suların çekilmesi, azalması sorunu, ilimiz için en yaşamsal, en önemli konuların başında geliyor. Burdur Gölü'nü kaybedemeyiz. Dolayısıyla Burdur Gölü'nün kurumasının mutlaka önüne geçmemiz lazım" dedi. Toplantıda Burdur Gölü ile ilgili projelerden bahsedildiğini kaydeden Vali Öksüz, "Burada projelerden bahsedildi. O projeler elbette çok önemli. Bu konuda artık 'tedbirler bunlardır' demekten ziyade mutlaka uygulamaya geçilmesi lazım. Elbette ki bütçe imkanları önemlidir bu konuda. Ama bu kadar yaşamsal bir konuda bütçe imkanlarını da çok iyi değerlendirerek mutlaka bu konuda sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor" diye konuştu.  'ALTERNATİF SU KAYNAKLARINI GELİŞTİRMELİYİZ' Vali Öksüz, konuşmasını şöyle tamamladı: "Artık alternatif su kaynaklarını geliştirmek, çevreyle uyumlu teknolojileri kullanmak, su yönetiminin havza yönetiminin çok boyutlu, çok kurumlu bir yönetim modeli olduğunu unutmadan; her kurumun her insanın, toplumun her kesimin, bu toplantıda bulunan herkesin ilgi ve sorumluluk alanında, görev ve sorumluluk alanındaki işlere suyun ne kadar yaşamsal olduğu gerçeğinden hareketle ve bu bakış açısıyla eğilerek, görev sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesi, planlarda görülen tedbirleri azami gayretle, imkanlarına en üst düzeyde seferber ederek su gibi bizim yaşamsal kaynağımız olan bir maddeyi korumak, kollamak ve bu konuda ülkemizin de dünyamızın da geleceğini daha iyi ellere bırakmak, daha iyi şartlara sahip kılmak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak gerekir diye düşünüyorum."  
BURDUR Valisi Türker Öksüz, "Burdur Gölü'nü kaybedemeyiz. Burdur Gölü'nün kurumasının mutlaka önüne geçmemiz lazım" dedi.

Vali Türker Öksüz, İl Su Yönetimi ve Havza Yönetim Heyeti toplantısın katıldı. İl Özel İdaresi Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali Öksüz, Burdur Gölü'nün kent için en yaşamsal konuların başında geldiğini söyledi. Vali Öksüz, "Mutlak suretle Burdur Gölü'nün gerek buharlaşmadan kaynaklanan, gerekse diğer faktörler; tarımsal sulama, sondaj gibi nedenlerden kaynaklanan suların çekilmesi, azalması sorunu, ilimiz için en yaşamsal, en önemli konuların başında geliyor. Burdur Gölü'nü kaybedemeyiz. Dolayısıyla Burdur Gölü'nün kurumasının mutlaka önüne geçmemiz lazım" dedi.

Toplantıda Burdur Gölü ile ilgili projelerden bahsedildiğini kaydeden Vali Öksüz, "Burada projelerden bahsedildi. O projeler elbette çok önemli. Bu konuda artık 'tedbirler bunlardır' demekten ziyade mutlaka uygulamaya geçilmesi lazım. Elbette ki bütçe imkanları önemlidir bu konuda. Ama bu kadar yaşamsal bir konuda bütçe imkanlarını da çok iyi değerlendirerek mutlaka bu konuda sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor" diye konuştu. 

'ALTERNATİF SU KAYNAKLARINI GELİŞTİRMELİYİZ'

Vali Öksüz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Artık alternatif su kaynaklarını geliştirmek, çevreyle uyumlu teknolojileri kullanmak, su yönetiminin havza yönetiminin çok boyutlu, çok kurumlu bir yönetim modeli olduğunu unutmadan; her kurumun her insanın, toplumun her kesimin, bu toplantıda bulunan herkesin ilgi ve sorumluluk alanında, görev ve sorumluluk alanındaki işlere suyun ne kadar yaşamsal olduğu gerçeğinden hareketle ve bu bakış açısıyla eğilerek, görev sorumluluklarını bir an önce yerine getirmesi, planlarda görülen tedbirleri azami gayretle, imkanlarına en üst düzeyde seferber ederek su gibi bizim yaşamsal kaynağımız olan bir maddeyi korumak, kollamak ve bu konuda ülkemizin de dünyamızın da geleceğini daha iyi ellere bırakmak, daha iyi şartlara sahip kılmak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak gerekir diye düşünüyorum."

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.