Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.11.2023 - 14:14, Güncelleme: 15.11.2023 - 14:14
 

Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek

Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek
Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek  ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak" dedi. Bakan Işıkhan, TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ne zaman başlayacağıyla ilgili, "Aralık ayının ilk haftasında inşallah işçi, işveren temsilcilerini davet edeceğiz. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız. Süreç bir ilerlesin bakalım. Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah" ifadelerini kullandı. Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun komisyonda asgari ücretle çalışan işçilere de yer vereceğini açıklamasıyla ilgili, "Tabii ki her tarafı dinleyeceğiz. Sosyal diyalog bizim en önemli iletişim aracımız. Sosyal diyalog mekanizmasıyla bu şekilde harekete geçeceğiz inşallah. Katkı getireceğine inanıyorum" dedi. (DHA) Görüntü Dökümü: -Bakan Işıkhan'ın açıklaması Haber-Kamera: Umutcan ÖREN- Kaan ULU/ANKARA, (DHA)-
Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek

Bakan Işıkhan’dan 'asgari ücret' açıklaması: En temel ilkemiz enflasyona ezdirmemek 

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme ilkesi bizim için en temel ilke olacak" dedi.

Bakan Işıkhan, TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ne zaman başlayacağıyla ilgili, "Aralık ayının ilk haftasında inşallah işçi, işveren temsilcilerini davet edeceğiz. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız. Süreç bir ilerlesin bakalım. Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun komisyonda asgari ücretle çalışan işçilere de yer vereceğini açıklamasıyla ilgili, "Tabii ki her tarafı dinleyeceğiz. Sosyal diyalog bizim en önemli iletişim aracımız. Sosyal diyalog mekanizmasıyla bu şekilde harekete geçeceğiz inşallah. Katkı getireceğine inanıyorum" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü:
-Bakan Işıkhan'ın açıklaması
Haber-Kamera: Umutcan ÖREN- Kaan ULU/ANKARA, (DHA)-

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.