Hurda parçalarla motosiklet yaptı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.11.2023 - 11:17, Güncelleme: 16.11.2023 - 11:17
 

Hurda parçalarla motosiklet yaptı

Hurda parçalarla motosiklet yaptı
Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- DÜZCE’de otomobil motor ustası olarak çalışan ve daha önce araçların mekanik atıklarından ve hurdalarından robotlar yapan Murat Çetin (45) bu kez de chopper tarzı bir motosiklet yaptı. Küçük Sanayi Sitesi içerisinde iş yeri bulunan motor ustası Murat Çetin, sıfır atık projesi ile birlikte tamir ettiği araçlardan değişen ya da atılan malzemeleri değerlendirmek amacıyla tabure ve masa yapmaya başladı. Çetin, bununla yetinmeyerek bir süre sonra atık ve hurda malzemelerden robotlar yaptı. Yaptığı robotlar beğeni toplayan Çetin, bu kez atıklardan chopper tarzı bir motosiklet yapmaya karar verdi. Çetin, bir aylık çalışmasının ardından atık ve hurda malzemelerden chopper tarzı bir motosiklet yaptı. Çetin’in yaptığı motor görenlerin de beğenisini kazandı. ‘MÜŞTERİLERİMİZ ATIKLARDAN YAPTIĞIMIZ MALZEMELERİ İLGİYLE KARŞILADI’ Motor ve mekanik tamiri yaptığını belirten Çetin, “Tamir ettiğimiz araçların mekanik parçalarını hurdaya veriyorduk. Bir süre sonra satmak yerine bu atıkları iş yerinde sehpa, tabure gibi malzemeler yaparak değerlendirmeye başladık. Gelen müşterilerimiz bu atıklardan yaptığımız malzemeleri ilgiyle karşılamaya başladılar. Fakat biraz ufak oldular. Biz biraz daha büyük eserler yapalım istedik. Bu tür başlayan hedefimle birlikte bir süre sonra motosiklet yapmak istedim. Bu ikinci motosiklet çalışmam. Atıkları değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi. ‘ATIKLARLA SANAT ESERİ YAPIYORUZ’ Atıkların bir araya gelmesi ile sanat eserini ortaya çıkardıklarını söyleyen Çetin “Tamamen atık malzemelerden üretildi. Motosikletin ana şasesi araçlarda bulunan LPG tüpleri. Lastiklerde bulunan simit LPG tüpü, yakıt deposu yerine düz LPG tankından. Genel olarak sanayi atıkları. Atıkları bir araya getirerek bir sanat eseri yapmış olduk. Bugüne kadar yaptığım eserleri Düzce Sanat Merkezi’nde sergileyeceğim. Düzce Belediyesi ile görüşme yapıyoruz ve yapılacak olan Bilim Merkezi içinde eserlerimizi sergilemek istiyoruz” diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Hurda parçalarla motosiklet yaptı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- DÜZCE’de otomobil motor ustası olarak çalışan ve daha önce araçların mekanik atıklarından ve hurdalarından robotlar yapan Murat Çetin (45) bu kez de chopper tarzı bir motosiklet yaptı.

Küçük Sanayi Sitesi içerisinde iş yeri bulunan motor ustası Murat Çetin, sıfır atık projesi ile birlikte tamir ettiği araçlardan değişen ya da atılan malzemeleri değerlendirmek amacıyla tabure ve masa yapmaya başladı. Çetin, bununla yetinmeyerek bir süre sonra atık ve hurda malzemelerden robotlar yaptı. Yaptığı robotlar beğeni toplayan Çetin, bu kez atıklardan chopper tarzı bir motosiklet yapmaya karar verdi. Çetin, bir aylık çalışmasının ardından atık ve hurda malzemelerden chopper tarzı bir motosiklet yaptı. Çetin’in yaptığı motor görenlerin de beğenisini kazandı.

‘MÜŞTERİLERİMİZ ATIKLARDAN YAPTIĞIMIZ MALZEMELERİ İLGİYLE KARŞILADI’

Motor ve mekanik tamiri yaptığını belirten Çetin, “Tamir ettiğimiz araçların mekanik parçalarını hurdaya veriyorduk. Bir süre sonra satmak yerine bu atıkları iş yerinde sehpa, tabure gibi malzemeler yaparak değerlendirmeye başladık. Gelen müşterilerimiz bu atıklardan yaptığımız malzemeleri ilgiyle karşılamaya başladılar. Fakat biraz ufak oldular. Biz biraz daha büyük eserler yapalım istedik. Bu tür başlayan hedefimle birlikte bir süre sonra motosiklet yapmak istedim. Bu ikinci motosiklet çalışmam. Atıkları değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

‘ATIKLARLA SANAT ESERİ YAPIYORUZ’

Atıkların bir araya gelmesi ile sanat eserini ortaya çıkardıklarını söyleyen Çetin “Tamamen atık malzemelerden üretildi. Motosikletin ana şasesi araçlarda bulunan LPG tüpleri. Lastiklerde bulunan simit LPG tüpü, yakıt deposu yerine düz LPG tankından. Genel olarak sanayi atıkları. Atıkları bir araya getirerek bir sanat eseri yapmış olduk. Bugüne kadar yaptığım eserleri Düzce Sanat Merkezi’nde sergileyeceğim. Düzce Belediyesi ile görüşme yapıyoruz ve yapılacak olan Bilim Merkezi içinde eserlerimizi sergilemek istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.