Suriye’deki yetim ailelerine koyun desteği

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.11.2023 - 15:56, Güncelleme: 17.11.2023 - 15:56
 

Suriye’deki yetim ailelerine koyun desteği

Suriye’deki yetim ailelerine koyun desteği
Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),(DHA)- İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan yetim ailelerine, süt satıp gelir temin edebilmeleri için koyun desteği verildi. Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan 25 yetim ailesine İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından ‘‘Geçim Kaynakları Projeleri’’ kapsamında ücretsiz olarak 100 adet koyun verildi. Yapılan yardım çalışması sayesinde her bir yetim ailesi 4 koyun sahibi oldu. Aileler kendilerine verilen koyunların sütlerini satarak gelir elde edebilecek. İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de savaşın yetim bıraktığı çocuklara yönelik desteklerin devam ettiğini söyledi.  Geçim kaynakları projelerine önem verdiklerini anlatan Tahiroğlu, bu alanda çeşitli çalışmaların yapıldığını belirterek, ‘‘Sponsorluk sistemimizle Suriye’de 29 bin 572 yetim çocuğumuza her ay düzenli olarak sosyal nakdi destek sağlıyoruz. Bunun haricinde yetim ailelerinin geçimlerini kendi çabalarıyla temin edebilecekleri projelerle onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Son olarak 25 yetim ailemize 100 adet koyun desteği verdik. Bu koyunlardan elde ettikleri sütleri satarak ek gelir elde etme imkânına sahip olacaklar. Çalışmaya destekleri nedeniyle Merhamet Derneği’ne teşekkür ediyoruz’’ dedi. İHH İnsani Yardım Vakfı, savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde yardım faaliyetleri yürütüyor.(DHA) FOTOĞRAFLI
Suriye’deki yetim ailelerine koyun desteği

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),(DHA)- İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan yetim ailelerine, süt satıp gelir temin edebilmeleri için koyun desteği verildi.
Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerinde yaşayan 25 yetim ailesine İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bosna Hersek merkezli Merhamet Derneği tarafından ‘‘Geçim Kaynakları Projeleri’’ kapsamında ücretsiz olarak 100 adet koyun verildi. Yapılan yardım çalışması sayesinde her bir yetim ailesi 4 koyun sahibi oldu. Aileler kendilerine verilen koyunların sütlerini satarak gelir elde edebilecek. İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Suriye’de savaşın yetim bıraktığı çocuklara yönelik desteklerin devam ettiğini söyledi.  Geçim kaynakları projelerine önem verdiklerini anlatan Tahiroğlu, bu alanda çeşitli çalışmaların yapıldığını belirterek, ‘‘Sponsorluk sistemimizle Suriye’de 29 bin 572 yetim çocuğumuza her ay düzenli olarak sosyal nakdi destek sağlıyoruz. Bunun haricinde yetim ailelerinin geçimlerini kendi çabalarıyla temin edebilecekleri projelerle onları hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Son olarak 25 yetim ailemize 100 adet koyun desteği verdik. Bu koyunlardan elde ettikleri sütleri satarak ek gelir elde etme imkânına sahip olacaklar. Çalışmaya destekleri nedeniyle Merhamet Derneği’ne teşekkür ediyoruz’’ dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde yardım faaliyetleri yürütüyor.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.