Kurtulmuş, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Maharani ile görüştü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 20.11.2023 - 09:57, Güncelleme: 20.11.2023 - 09:57
 

Kurtulmuş, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Maharani ile görüştü

Kurtulmuş, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Maharani ile görüştü
ENDONEZYA, (DHA)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA 9. Parlamento Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Endonezya’nın başkenti Cakarta'da, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Puan Maharani ile görüştü. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, küresel ve bölgesel meselelerin yanı sıra Türkiye-Endonezya ilişkileri ele alındı. Kurtulmuş, görüşmede, dünyanın büyük bir türbülanstan geçtiğini, adil ve hakkaniyetli bir küresel sistem kurulamazsa daha çalkantılı günlerin yaşanacağını belirtti. Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, 20 Kasım Dünya Çocukları Hakları Günü’nde, Gazze’de çocukların ölmeye devam ettiğini vurguladı. Filistin’deki bu insanlık dramından sadece İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve çetesi değil, saldırılara sessiz kalan tüm ülkelerin ve insanlığın da sorumlu olduğunu belirten Kurtulmuş, acil ateşkes ve acil insani yardım ile siyasi çözüm için gayret sarf edilmesi çağrılarını yineledi. Bazı Batılı ülkelerin bölgedeki sorunun çözümü konusunda ‘çift devletli çözüm’ derken samimi olmadıklarının ifade eden Kurtulmuş, söz konusu ülkelerin önerdiği devletin; kağıt üzerinde kalan, bir mahallesinden diğerine gidilirken İsrail’in iznini gerektiren bir yapıyı kastettiğini aktardı. Kurtulmuş, sorunun çözümü için, coğrafi bütünlüğü sağlanmış, tam manasıyla bağımsız ve özgür bir Filistin Devleti’nin kurulabilmesi gerektiğini vurguladı. Görüşmede, Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ile Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan da yer aldı. FOTOĞRAFLI
Kurtulmuş, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Maharani ile görüştü

ENDONEZYA, (DHA)- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA 9. Parlamento Başkanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Endonezya’nın başkenti Cakarta'da, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Puan Maharani ile görüştü.
Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, küresel ve bölgesel meselelerin yanı sıra Türkiye-Endonezya ilişkileri ele alındı. Kurtulmuş, görüşmede, dünyanın büyük bir türbülanstan geçtiğini, adil ve hakkaniyetli bir küresel sistem kurulamazsa daha çalkantılı günlerin yaşanacağını belirtti. Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını dile getiren Kurtulmuş, 20 Kasım Dünya Çocukları Hakları Günü’nde, Gazze’de çocukların ölmeye devam ettiğini vurguladı.
Filistin’deki bu insanlık dramından sadece İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve çetesi değil, saldırılara sessiz kalan tüm ülkelerin ve insanlığın da sorumlu olduğunu belirten Kurtulmuş, acil ateşkes ve acil insani yardım ile siyasi çözüm için gayret sarf edilmesi çağrılarını yineledi. Bazı Batılı ülkelerin bölgedeki sorunun çözümü konusunda ‘çift devletli çözüm’ derken samimi olmadıklarının ifade eden Kurtulmuş, söz konusu ülkelerin önerdiği devletin; kağıt üzerinde kalan, bir mahallesinden diğerine gidilirken İsrail’in iznini gerektiren bir yapıyı kastettiğini aktardı.
Kurtulmuş, sorunun çözümü için, coğrafi bütünlüğü sağlanmış, tam manasıyla bağımsız ve özgür bir Filistin Devleti’nin kurulabilmesi gerektiğini vurguladı.
Görüşmede, Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ile Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Talip Küçükcan da yer aldı.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.