MİT, PKK'nın sözde silah sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.11.2023 - 10:51, Güncelleme: 23.11.2023 - 10:51
 

MİT, PKK'nın sözde silah sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT, PKK'nın sözde silah sorumlusunu etkisiz hale getirdi
ANKARA, (DHA)- MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde silah sorumlularından olan 'Hayri Serhat' kod adlı Fahrettin Tolun'u, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1992'de terör örgütüne katılan ve birçok silahlı faaliyet yürüten Fahrettin Tolun, Türkiye, İran ve Irak kırsalında çeşitli alanlarda sorumlu düzeyde bulundu. 2019'da Suriye'ye geçen terörist, örgütün ağır silah ve savunma birimi sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı. Terörist, örgütün Türkiye'ye yönelik eylemlerde kullandığı silahlardan sorumluydu. Terörist hakkında, Interpol tarafından oluşturulan 'kırmızı bülten'in yanı sıra Iğdır ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından 'terör amaçlı örgüte üye olma' suçundan oluşturulan dosya kayıtları bulunuyordu. Suriye alanındaki üst düzey sorumlulardan olan 'Hayri Serhat' kod adlı teröristin, MİT'in örgüte yönelik operasyonlarından kaçmaya çalıştığı belirlendi. Takipten kaçmak amacıyla sürekli yer değiştiren teröristin, yakınında tuttuğu kişilere karşı da son derece tedbirli davrandığı tespit edildi. Aldığı anlık istihbaratlar üzerine düğmeye basan MİT, terörist Tolun'u nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. (DHA) FOTOĞRAFLI
MİT, PKK'nın sözde silah sorumlusunu etkisiz hale getirdi

ANKARA, (DHA)- MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde silah sorumlularından olan 'Hayri Serhat' kod adlı Fahrettin Tolun'u, Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 1992'de terör örgütüne katılan ve birçok silahlı faaliyet yürüten Fahrettin Tolun, Türkiye, İran ve Irak kırsalında çeşitli alanlarda sorumlu düzeyde bulundu. 2019'da Suriye'ye geçen terörist, örgütün ağır silah ve savunma birimi sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı. Terörist, örgütün Türkiye'ye yönelik eylemlerde kullandığı silahlardan sorumluydu. Terörist hakkında, Interpol tarafından oluşturulan 'kırmızı bülten'in yanı sıra Iğdır ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından 'terör amaçlı örgüte üye olma' suçundan oluşturulan dosya kayıtları bulunuyordu.
Suriye alanındaki üst düzey sorumlulardan olan 'Hayri Serhat' kod adlı teröristin, MİT'in örgüte yönelik operasyonlarından kaçmaya çalıştığı belirlendi. Takipten kaçmak amacıyla sürekli yer değiştiren teröristin, yakınında tuttuğu kişilere karşı da son derece tedbirli davrandığı tespit edildi. Aldığı anlık istihbaratlar üzerine düğmeye basan MİT, terörist Tolun'u nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.