Engelliler gönüllerince eğlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.12.2023 - 08:52, Güncelleme: 05.12.2023 - 08:52
 

Engelliler gönüllerince eğlendi

Burdur Belediyesi 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle düzenlediği yemekte engelliler gönüllerince eğlendi.
Cumhuriyet Yaşam Merkezinde düzenlenen yemeğe Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz eşi Hülya Ercengiz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Güder, Chp İl Başkanı Kadir koç, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Meclis Üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.   Yemekte konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “3 Aralık Dünya Engelliler farkındalık günü aslında biz yeni yeni öğrenmeye başladığımız ve her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu Dünya’da unutulmaması gereken şey şu ki; engellilik bir engel değil. Engelleri engel hale getiren maalesef dünyanın kendi düzeni. Onun için biz bu düzeni değiştirmek diğer görev yapan yetkililer görev başındakiler elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şimdi engelli ailelerimize sözlerimiz vardı onları bir bir tutmaya çalışıyoruz. Engelli gündüz bakım evi demiştik. Engelli gündüz bakım evindeki bütün çalışmalarımızı bitirdik ama dedik ki engelli gündüz bakımevi bizim amacımıza yeterince hizmet etmeyebilir. Biz bunu Engelli rehabilitasyon merkezine çevirerek daha fazla yurttaşımızın kullanabileceği bir alan haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Bakanlıklarla yazışmalarımıza devam yapıyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde tıpkı kreşlerimiz gibi engelli rehabilitasyon merkezi de örnek bir merkez olarak sizlerin hizmetine sunulacak. Ben bir engelli dostunuz ve kardeşiniz olarak verdiğimi sözlerin haklı huzurunu ve gururunu yaşamak istiyorum. Bu konuda bizlere verdiğiniz destek duyduğunuz güven ve sabırla bekleyişiniz benim bu işle ilgili gayretini daha da arttırıyor. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Tüm engelli dostlarımın engelli farkındalık gününü bir kez daha kutlarken katılımınızdan duyduğum mutlulukla hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Burdur Belediyesi 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle düzenlediği yemekte engelliler gönüllerince eğlendi.

Cumhuriyet Yaşam Merkezinde düzenlenen yemeğe Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun

Ercengiz eşi Hülya Ercengiz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Güder, Chp İl Başkanı Kadir koç, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Meclis Üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.

 

Yemekte konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “3 Aralık Dünya Engelliler farkındalık günü aslında biz yeni yeni öğrenmeye başladığımız ve her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu Dünya’da unutulmaması gereken şey şu ki; engellilik bir engel değil. Engelleri engel hale getiren maalesef dünyanın kendi düzeni. Onun için biz bu düzeni değiştirmek diğer görev yapan yetkililer görev başındakiler elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Şimdi engelli ailelerimize sözlerimiz vardı onları bir bir tutmaya çalışıyoruz. Engelli gündüz bakım evi demiştik. Engelli gündüz bakım evindeki bütün çalışmalarımızı bitirdik ama dedik ki engelli gündüz bakımevi bizim amacımıza yeterince hizmet etmeyebilir. Biz bunu Engelli rehabilitasyon merkezine çevirerek daha fazla yurttaşımızın kullanabileceği bir alan haline getirmek için çalışmalarımıza başladık. Bakanlıklarla yazışmalarımıza devam yapıyoruz. İnşallah en kısa zaman içerisinde tıpkı kreşlerimiz gibi engelli rehabilitasyon merkezi de örnek bir merkez olarak sizlerin hizmetine sunulacak. Ben bir engelli dostunuz ve kardeşiniz olarak verdiğimi sözlerin haklı huzurunu ve gururunu yaşamak istiyorum. Bu konuda bizlere verdiğiniz destek duyduğunuz güven ve sabırla bekleyişiniz benim bu işle ilgili gayretini daha da arttırıyor. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Tüm engelli dostlarımın engelli farkındalık gününü bir kez daha kutlarken katılımınızdan duyduğum mutlulukla hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.