MAKÜ Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi Tüm Vatandaşlara Hizmet Verecek

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 08.12.2023 - 11:13, Güncelleme: 08.12.2023 - 11:13
 

MAKÜ Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi Tüm Vatandaşlara Hizmet Verecek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), bir ilke daha imza atıyor. MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü bünyesinde sağlık danışmanlığı hizmeti başlıyor. Artık Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Burdur ve çevre illerde, hatta Türkiye’nin her yerinden fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti almak isteyen tüm danışanlara kapılarını açıyor. Fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti almak isteyen vatandaşlar, MAKÜ'nün İstiklal Yerleşkesi'nde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne başvuru yapabilecekler.
Alanında uzman fizyoterapistler tarafından verilecek olan bu hizmet, Burdur’da bir üniversite bünyesinde sunuluyor olması ile bir ilk olma özelliğini taşıyor. Konu hakkında açıklama yapan MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Tomruk, “Evrensel bilgiden toplumsal katkıya” mottosunu benimseyerek yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle Burdur ilimizde bir ilki yapıyoruz ve üniversitemiz bünyesinde bir sağlık danışmanlığı hizmeti başlatıyoruz, fizyoterapi danışmanlık merkezimizi halkımızın hizmetine açıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak, Burdur ilimiz, çevre iller ve Türkiye’nin dört bir yanına alanında yetkin fizyoterapistler yetiştirmenin yanı sıra fizyoterapi ihtiyacı olan vatandaşlarımızın danışabilecekleri, daha sağlıklı bir yaşam için neler yapılması gerektiğini öğrenebilecekleri bir merkezi hayata geçirmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. “Evrensel bilgiden toplumsal katkıya” Mottosunun Altını Her Alanda Dolduracağız Üniversitemizin benimsediği “Evrensel bilgiden toplumsal katkıya” mottosundan hareketle, doçent ve doktor öğretim üyelerinden oluşan uzman kadromuzun bilgi, deneyim ve becerilerinden vatandaşlarımızın kendi sağlıkları için faydalanabilecekleri bir buluşma merkezi açıyoruz aslında. Böylece Üniversitemiz ile halkımızı buluşturmuş oluyoruz. Danışmanlık merkezimizde ilk etapta fizyoterapi, manuel terapi, masaj, ağrı yönetimi, kişiye özel egzersiz, kişiye özel Pilates ve sporcu sağlığı hizmetlerini vermeyi planlıyoruz. Amacımız, kişilerin yaşam kalitelerini ve fonksiyonel düzeylerini artırarak toplum sağlığına katkıda bulunmak. Bir diğer amacımız da öğrencilerimizin kaliteli bir uygulamalı eğitim almalarını sağlamak. Üniversitemiz uygulamalı eğitimlere çok önem veren bir üniversite. Buradaki hedefimiz, öğrencilerimizin mezun olur olmaz alanda yetkin, donanımlı birer eleman olarak çalışabilmelerini ve bu sayede iş dünyası tarafından daha tercih edilir olmalarını sağlamak. Bu merkezimizin aynı zamanda öğrencilerimiz için de bir uygulama sahası olmasını arzuluyoruz. Son söz olarak fizyoterapi ihtiyacı olan, daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi ve daha kaliteli bir hizmet almayı isteyen tüm vatandaşlarımızı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi’mize bekliyoruz. Danışanlarımız İstiklal Yerleşkesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne başvurarak bize ulaşabilirler. Depremzedeler ve gazi/şehit yakınları gibi dezavantajlı grupta olan vatandaşlarımız indirimli özel tarifemizden faydalanabilirler.”    
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), bir ilke daha imza atıyor. MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü bünyesinde sağlık danışmanlığı hizmeti başlıyor. Artık Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Burdur ve çevre illerde, hatta Türkiye’nin her yerinden fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti almak isteyen tüm danışanlara kapılarını açıyor. Fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti almak isteyen vatandaşlar, MAKÜ'nün İstiklal Yerleşkesi'nde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne başvuru yapabilecekler.

Alanında uzman fizyoterapistler tarafından verilecek olan bu hizmet, Burdur’da bir üniversite bünyesinde sunuluyor olması ile bir ilk olma özelliğini taşıyor. Konu hakkında açıklama yapan MAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Tomruk, “Evrensel bilgiden toplumsal katkıya” mottosunu benimseyerek yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle Burdur ilimizde bir ilki yapıyoruz ve üniversitemiz bünyesinde bir sağlık danışmanlığı hizmeti başlatıyoruz, fizyoterapi danışmanlık merkezimizi halkımızın hizmetine açıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak, Burdur ilimiz, çevre iller ve Türkiye’nin dört bir yanına alanında yetkin fizyoterapistler yetiştirmenin yanı sıra fizyoterapi ihtiyacı olan vatandaşlarımızın danışabilecekleri, daha sağlıklı bir yaşam için neler yapılması gerektiğini öğrenebilecekleri bir merkezi hayata geçirmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

“Evrensel bilgiden toplumsal katkıya” Mottosunun Altını Her Alanda Dolduracağız

Üniversitemizin benimsediği “Evrensel bilgiden toplumsal katkıya” mottosundan hareketle, doçent ve doktor öğretim üyelerinden oluşan uzman kadromuzun bilgi, deneyim ve becerilerinden vatandaşlarımızın kendi sağlıkları için faydalanabilecekleri bir buluşma merkezi açıyoruz aslında. Böylece Üniversitemiz ile halkımızı buluşturmuş oluyoruz. Danışmanlık merkezimizde ilk etapta fizyoterapi, manuel terapi, masaj, ağrı yönetimi, kişiye özel egzersiz, kişiye özel Pilates ve sporcu sağlığı hizmetlerini vermeyi planlıyoruz. Amacımız, kişilerin yaşam kalitelerini ve fonksiyonel düzeylerini artırarak toplum sağlığına katkıda bulunmak. Bir diğer amacımız da öğrencilerimizin kaliteli bir uygulamalı eğitim almalarını sağlamak. Üniversitemiz uygulamalı eğitimlere çok önem veren bir üniversite. Buradaki hedefimiz, öğrencilerimizin mezun olur olmaz alanda yetkin, donanımlı birer eleman olarak çalışabilmelerini ve bu sayede iş dünyası tarafından daha tercih edilir olmalarını sağlamak. Bu merkezimizin aynı zamanda öğrencilerimiz için de bir uygulama sahası olmasını arzuluyoruz. Son söz olarak fizyoterapi ihtiyacı olan, daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi ve daha kaliteli bir hizmet almayı isteyen tüm vatandaşlarımızı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fizyoterapi Danışmanlık Merkezi’mize bekliyoruz. Danışanlarımız İstiklal Yerleşkesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne başvurarak bize ulaşabilirler. Depremzedeler ve gazi/şehit yakınları gibi dezavantajlı grupta olan vatandaşlarımız indirimli özel tarifemizden faydalanabilirler.”

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.