Sivas’ta sağlık çalışanlarından Filistin için sessiz yürüyüş

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.12.2023 - 17:22, Güncelleme: 09.12.2023 - 17:22
 

Sivas’ta sağlık çalışanlarından Filistin için sessiz yürüyüş

Sivas’ta sağlık çalışanlarından Filistin için sessiz yürüyüş
Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS’ta çeşitli hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılara tepki göstermek için giydikleri kanlı önlüklerle sessiz yürüyüş düzenledi.  İnönü Bulvarı üzerinde bir araya gelen sağlık çalışanları ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine Türkçe ve İngilizce yazıların yer aldığı dövizler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdü. Burada grup adına basın bildirisini okuyan doktor Mustafa Kılıç, "İsrai'in Filistin'de uzun yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim´den bu yana soykırımdan başka hiçbir kelime ile anlatılamayacak kadar boyutlara ulaşmakta, Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk ve kadın fark etmeksizin büyük bir katliam herkesin gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca, tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin de sunumu da engellenerek kuvözdeki bebeklerin ölümüne neden olmuştur. Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir durum ortaya koymakta kararlıyız. Bu hafta sessiz yürüyüşümüz 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çalışıyoruz" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Sivas’ta sağlık çalışanlarından Filistin için sessiz yürüyüş

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS’ta çeşitli hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılara tepki göstermek için giydikleri kanlı önlüklerle sessiz yürüyüş düzenledi. 
İnönü Bulvarı üzerinde bir araya gelen sağlık çalışanları ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine Türkçe ve İngilizce yazıların yer aldığı dövizler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdü. Burada grup adına basın bildirisini okuyan doktor Mustafa Kılıç, "İsrai'in Filistin'de uzun yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim´den bu yana soykırımdan başka hiçbir kelime ile anlatılamayacak kadar boyutlara ulaşmakta, Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk ve kadın fark etmeksizin büyük bir katliam herkesin gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca, tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin de sunumu da engellenerek kuvözdeki bebeklerin ölümüne neden olmuştur. Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir durum ortaya koymakta kararlıyız. Bu hafta sessiz yürüyüşümüz 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çalışıyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.