Diyarbakır’da husumetli iki aile, törenle barıştı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.12.2023 - 17:22, Güncelleme: 09.12.2023 - 17:22
 

Diyarbakır’da husumetli iki aile, törenle barıştı

Diyarbakır’da husumetli iki aile, törenle barıştı
Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’da Ekim ayında bir kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın ardından başlayan husumet, düzenlenen barış töreniyle son buldu. Kayapınar ilçesinde Ekim ayında Gürhan ve Esen aileleri arasında çıkan sözlü tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda Gürhan ailesinden bir kişinin bıçakla yaralanmasıyla, iki aile arasında husumet başladı. Bölgede husumetli aileleri bir araya getiren Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği’nin (Metina-Der) barış komisyonu üyeleri, Gürhan ve Esen aileleriyle görüşerek, husumetin son bulmasını istedi. Görüşmeler sonunda iki aile arasındaki husumet, barışla sonuçlandı. Aileler için, Yenişehir’deki dernek binasında barış töreni düzenlendi. Törende aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaştı. Törende konuşan dernek başkanı Aydın Pirinççioğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Geçtiğimiz aylarda Gürhan ve Esen aileleri arasında gençlerin sözlü tartışması sonucu bir kavga meydana geldi. Bu kavga nedeniyle iki ailenin mensupları arasında husumet oluştu. Bir kişinin yaralandığı kavga sonucu derneğimizin barış komisyonu üyeleri hemen devreye girerek aileleri barışa ikna etme girişimi başlattı. Barış Komisyonumuz, aileleri ikna ederek bugün bu barış töreni gerçekleştirmiş oldu. Başta barış komisyonu üyelerimiz olmak üzere her iki ailenin mensuplarına barışa katkıda bulundukları için teşekkür ederim” dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI
Diyarbakır’da husumetli iki aile, törenle barıştı

Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR’da Ekim ayında bir kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın ardından başlayan husumet, düzenlenen barış töreniyle son buldu.
Kayapınar ilçesinde Ekim ayında Gürhan ve Esen aileleri arasında çıkan sözlü tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda Gürhan ailesinden bir kişinin bıçakla yaralanmasıyla, iki aile arasında husumet başladı. Bölgede husumetli aileleri bir araya getiren Metina Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Derneği’nin (Metina-Der) barış komisyonu üyeleri, Gürhan ve Esen aileleriyle görüşerek, husumetin son bulmasını istedi.
Görüşmeler sonunda iki aile arasındaki husumet, barışla sonuçlandı. Aileler için, Yenişehir’deki dernek binasında barış töreni düzenlendi. Törende aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaştı. Törende konuşan dernek başkanı Aydın Pirinççioğlu, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Geçtiğimiz aylarda Gürhan ve Esen aileleri arasında gençlerin sözlü tartışması sonucu bir kavga meydana geldi. Bu kavga nedeniyle iki ailenin mensupları arasında husumet oluştu. Bir kişinin yaralandığı kavga sonucu derneğimizin barış komisyonu üyeleri hemen devreye girerek aileleri barışa ikna etme girişimi başlattı. Barış Komisyonumuz, aileleri ikna ederek bugün bu barış töreni gerçekleştirmiş oldu. Başta barış komisyonu üyelerimiz olmak üzere her iki ailenin mensuplarına barışa katkıda bulundukları için teşekkür ederim” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.