Bucak Ziraat Odasından üretime ve üreticiye bir destek daha

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 14.12.2023 - 09:12, Güncelleme: 14.12.2023 - 09:12
 

Bucak Ziraat Odasından üretime ve üreticiye bir destek daha

Kaliteli ürünleri uygun fiyatla üreticilerine sunan Bucak Ziraat Odası Cumhuriyetimizin 100. yılına özel kampanya başlattı. Konu hakkında Oda Başkanı Bilal Özel
" Son bahar dönemi yağışlarının bölgemizde geç gelmesi ekim öncesi toprak hazırlığı ve tohumun toprakla buluşmasını geciktirdi. Hububat ekiminin devam ettiği bölgemizde çiftçilerimizin gübreye erişimi ve yeterli ölçüde kullanımı fiyatla doğru orantılıdır. Bu kapsamda bayiliğini yaptığımız firmarlardan fiyat desteği alarak gübre fiyatlarında belirli tonajda ve 14-15-16 Aralik tarih aralığında geçerli indirim kampanyası başlattık. Amacımız üretimi, üreticiyi ve en önemlisi de girdi maliyetlerini düşürerek tüketiciyi korumaktır. Tüketici raf fiyatını düşürmenin yolunun üretim girdi maliyetlerini düşürmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Ümit ederiz ki bizim bu fiyatlarımızı baz alarak, özellikle ulusal ölçekte faaliyet gösteren kooperatifler başta olmak üzere sektörde aracılık eden kurum ve kuruluşlar fiyatlarını aşağı yönde revize eder. Hem üreticiyi, hem de tüketiciyi korumuş olurlar " dedi. Üreticilerin Bucak ilçe merkezinde bulunan satış mağazasından ürünlerini tedarik edebilecekleri gibi Burdur İl genelinde üreticilerin talep etmeleri halinde kamyon bazlı ürün tedariği yapılabilmektedir.
Kaliteli ürünleri uygun fiyatla üreticilerine sunan Bucak Ziraat Odası Cumhuriyetimizin 100. yılına özel kampanya başlattı. Konu hakkında Oda Başkanı Bilal Özel

" Son bahar dönemi yağışlarının bölgemizde geç gelmesi ekim öncesi toprak hazırlığı ve tohumun toprakla buluşmasını geciktirdi. Hububat ekiminin devam ettiği bölgemizde çiftçilerimizin gübreye erişimi ve yeterli ölçüde kullanımı fiyatla doğru orantılıdır. Bu kapsamda bayiliğini yaptığımız firmarlardan fiyat desteği alarak gübre fiyatlarında belirli tonajda ve 14-15-16 Aralik tarih aralığında geçerli indirim kampanyası başlattık. Amacımız üretimi, üreticiyi ve en önemlisi de girdi maliyetlerini düşürerek tüketiciyi korumaktır. Tüketici raf fiyatını düşürmenin yolunun üretim girdi maliyetlerini düşürmekten geçtiğinin bilincindeyiz. Ümit ederiz ki bizim bu fiyatlarımızı baz alarak, özellikle ulusal ölçekte faaliyet gösteren kooperatifler başta olmak üzere sektörde aracılık eden kurum ve kuruluşlar fiyatlarını aşağı yönde revize eder. Hem üreticiyi, hem de tüketiciyi korumuş olurlar " dedi.

Üreticilerin Bucak ilçe merkezinde bulunan satış mağazasından ürünlerini tedarik edebilecekleri gibi Burdur İl genelinde üreticilerin talep etmeleri halinde kamyon bazlı ürün tedariği yapılabilmektedir.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.