Finike'de aranan 121 kişi yakalandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.12.2023 - 11:51, Güncelleme: 14.12.2023 - 11:51
 

Finike'de aranan 121 kişi yakalandı

Finike'de aranan 121 kişi yakalandı
  Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin kasım ayı içerisinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında hakkında arama kaydı bulunan 121 kişi yakalandı. Finike Kaymakamlığı, ilçede huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik olarak kasım ayı içerisinde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde hakkında arama kaydı bulunan 121 kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde, 5151 şahıs sorgusu yapılarak hakkında arama kaydı bulunan 25 kişi yakalanmıştır. Bu şahıslardan 12'si tutuklanmış, 13'ü ise ifadeye çağrılmıştır. Trafik ekiplerimizce ise 2119 araç kontrol edilmiş, 823 bin 430 Türk Lirası cezai işlem uygulanmıştır. Bu cezaların çoğunluğu alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma, motosikletlerde çevreyi rahatsız edici şekilde teknik değişiklik, ardı ardına şerit değiştirerek makas atmak, emniyet kemeri takmamak, yetersiz sürücü belgesiyle araç kullanmak ve araçlarda sigorta ve muayene eksikliği gibi konularda uygulanmıştır" denildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi verilen açıklamada, "İlçe Jandarma Komutanlığımızca yürütülen çalışmalar neticesinde, 7430 şahıs sorgusu yapılarak hakkında arama kaydı bulunan 96 kişi yakalanmıştır. Bu şahıslardan 14'ü tutuklanmış, 82'si ise ifadeye çağrılmıştır. Trafik ekiplerimizce ise 3450 araç kontrol edilmiş, 314 bin 364 Türk Lirası cezai işlem uygulanmıştır. Bu cezaların çoğunluğu alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma, hız kurallarına riayet etmemek, motosikletlerde çevreyi rahatsız edici şekilde teknik değişiklik, hız limitlerine uymamak, drift yapmak, ardı ardına şerit değiştirerek makas atmak, emniyet kemeri takmamak ve yetersiz sürücü belgesiyle araç kullanmak gibi konularda uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi. Açıklamada, huzur ve güven ortamının sağlanması için vatandaşların desteğinin önemine değinilerek, "Bu nedenle, şüpheli gördüğünüz durumları lütfen güvenlik güçlerimize bildirin" çağrısı yapıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Finike'de aranan 121 kişi yakalandı

 

Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin kasım ayı içerisinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında hakkında arama kaydı bulunan 121 kişi yakalandı.
Finike Kaymakamlığı, ilçede huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik olarak kasım ayı içerisinde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, emniyet ve jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde hakkında arama kaydı bulunan 121 kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar neticesinde, 5151 şahıs sorgusu yapılarak hakkında arama kaydı bulunan 25 kişi yakalanmıştır. Bu şahıslardan 12'si tutuklanmış, 13'ü ise ifadeye çağrılmıştır. Trafik ekiplerimizce ise 2119 araç kontrol edilmiş, 823 bin 430 Türk Lirası cezai işlem uygulanmıştır. Bu cezaların çoğunluğu alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma, motosikletlerde çevreyi rahatsız edici şekilde teknik değişiklik, ardı ardına şerit değiştirerek makas atmak, emniyet kemeri takmamak, yetersiz sürücü belgesiyle araç kullanmak ve araçlarda sigorta ve muayene eksikliği gibi konularda uygulanmıştır" denildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi verilen açıklamada, "İlçe Jandarma Komutanlığımızca yürütülen çalışmalar neticesinde, 7430 şahıs sorgusu yapılarak hakkında arama kaydı bulunan 96 kişi yakalanmıştır. Bu şahıslardan 14'ü tutuklanmış, 82'si ise ifadeye çağrılmıştır. Trafik ekiplerimizce ise 3450 araç kontrol edilmiş, 314 bin 364 Türk Lirası cezai işlem uygulanmıştır. Bu cezaların çoğunluğu alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma, hız kurallarına riayet etmemek, motosikletlerde çevreyi rahatsız edici şekilde teknik değişiklik, hız limitlerine uymamak, drift yapmak, ardı ardına şerit değiştirerek makas atmak, emniyet kemeri takmamak ve yetersiz sürücü belgesiyle araç kullanmak gibi konularda uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, huzur ve güven ortamının sağlanması için vatandaşların desteğinin önemine değinilerek, "Bu nedenle, şüpheli gördüğünüz durumları lütfen güvenlik güçlerimize bildirin" çağrısı yapıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.