Kayıp 7 denizciyi arama çalışmaları, 26'ncı gününde

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.12.2023 - 15:52, Güncelleme: 14.12.2023 - 15:52
 

Kayıp 7 denizciyi arama çalışmaları, 26'ncı gününde

Kayıp 7 denizciyi arama çalışmaları, 26'ncı gününde
Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)- ZONGULDAK'ta batan 'Kafkametler' isimli geminin kayıp 7 gemi personelini arama çalışmaları 26'ncı gününde de devam ediyor. Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarpıp batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile iletişim kesildi. Geminin batmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birliklerinden SAS komandoları, kayıp denizcileri bulmak için hava, kara ve denizden arama-kurtarma çalışması başlattı. Gemi personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan kaptan Cemal Turan, 3'üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için çalışmalar da 26'nci gününde 'Nene Hatun' gemisi eşliğinde sürüyor. Bölgede karadan tarama ile denizden bot ve dalgıçlarla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, 4 gün önce Bozhane Limanı'nda çadır kurup nöbet tutmaya başlayan ailelerin limandaki bekleyişi dün gece sona erdi. Aileler Valilik tarafından misafirhaneye yerleştirildi. (DHA FOTOĞRAFLI
Kayıp 7 denizciyi arama çalışmaları, 26'ncı gününde

Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)- ZONGULDAK'ta batan 'Kafkametler' isimli geminin kayıp 7 gemi personelini arama çalışmaları 26'ncı gününde de devam ediyor.
Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarpıp batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile iletişim kesildi. Geminin batmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birliklerinden SAS komandoları, kayıp denizcileri bulmak için hava, kara ve denizden arama-kurtarma çalışması başlattı. Gemi personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Kayıp olan kaptan Cemal Turan, 3'üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için çalışmalar da 26'nci gününde 'Nene Hatun' gemisi eşliğinde sürüyor. Bölgede karadan tarama ile denizden bot ve dalgıçlarla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Öte yandan, 4 gün önce Bozhane Limanı'nda çadır kurup nöbet tutmaya başlayan ailelerin limandaki bekleyişi dün gece sona erdi. Aileler Valilik tarafından misafirhaneye yerleştirildi. (DHA

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.