MAKÜlü Öğrenciler Çevre Bilincine Farkındalık Oluşturmak için Çöp Topladılar

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.12.2023 - 08:59, Güncelleme: 15.12.2023 - 08:59
 

MAKÜlü Öğrenciler Çevre Bilincine Farkındalık Oluşturmak için Çöp Topladılar

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.
Fen Edebiyat Fakültesi çevresinde bulunan çöpleri toplama etkinliğine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Özer, akademisyenler ile idari personel ve birçok öğrenci katıldı. Çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, “Öncelikle öğrencilerimize ve hocalarımıza gerçekleştirdikleri bu duyarlı etkinlik için teşekkür ediyorum. Yaşadığımız alanı güzelleştirmek, oranın daha yaşanabilir olması adına hissedilen duyarlılık özellikle üniversite olarak gençlere aktarmamız gereken bir hassasiyet. Bundan dolayı bu ve benzeri etkinlikleri önemsiyoruz.” şeklinde konuştu. Daha Yaşanabilir Bir Kampüs için Çalışmaya Devam Ediyoruz Sürdürülebilirliğe de dikkat çeken Rektör Dalgar, “Üniversitelerin ulusal ve uluslararası akreditasyon programlarında sürdürülebilirlik kriteri var. Bu sürdürülebilirliğin içerisinde eğitim-öğretim programlarının sürdürülebilirliği kadar üniversiteler için çevresel sürdürülebilirlik de önemli bir kriter. Bu hem üniversite akreditasyonunda hem de uluslararası üniversite sıralamalarında önemli bir husus. Biz bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirerek ve kayıt altına alarak akreditasyon süreçleri ve üniversite sıralamalarında yükselmek adına belgelendireceğiz. Söz konusu süreçlerin dışında bu etkinliği de özellikle öğrencilerimizin çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yaptık. Diğer fakültelerde de bu çalışmalar devam edecek. Ayrıca bulunduğumuz fen edebiyat fakültesi çevresinde öğrencilerin yoğun zaman geçirdiği bu bölgede de çevrenin düzenlenmesi ve burayı daha yaşanabilir bir kampüs haline getirerek öğrencilerin burada daha çok zaman geçirebileceği ortamlar oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Konuyu uluslararası üniversiteler endeksine bağlayacak olursak yaşanabilir kampüs de yine üniversitelerde önemli bir kriter. Tüm bunlar bizim politikalarımız ve stratejilerimizde de belirleyici bir unsur. Bu çalışmalarımız bundan sonra da çokça yapılacak. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi çevresinde bulunan çöpleri toplama etkinliğine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Özer, akademisyenler ile idari personel ve birçok öğrenci katıldı.

Çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, “Öncelikle öğrencilerimize ve hocalarımıza gerçekleştirdikleri bu duyarlı etkinlik için teşekkür ediyorum. Yaşadığımız alanı güzelleştirmek, oranın daha yaşanabilir olması adına hissedilen duyarlılık özellikle üniversite olarak gençlere aktarmamız gereken bir hassasiyet. Bundan dolayı bu ve benzeri etkinlikleri önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha Yaşanabilir Bir Kampüs için Çalışmaya Devam Ediyoruz

Sürdürülebilirliğe de dikkat çeken Rektör Dalgar, “Üniversitelerin ulusal ve uluslararası akreditasyon programlarında sürdürülebilirlik kriteri var. Bu sürdürülebilirliğin içerisinde eğitim-öğretim programlarının sürdürülebilirliği kadar üniversiteler için çevresel sürdürülebilirlik de önemli bir kriter. Bu hem üniversite akreditasyonunda hem de uluslararası üniversite sıralamalarında önemli bir husus. Biz bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirerek ve kayıt altına alarak akreditasyon süreçleri ve üniversite sıralamalarında yükselmek adına belgelendireceğiz. Söz konusu süreçlerin dışında bu etkinliği de özellikle öğrencilerimizin çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla yaptık. Diğer fakültelerde de bu çalışmalar devam edecek. Ayrıca bulunduğumuz fen edebiyat fakültesi çevresinde öğrencilerin yoğun zaman geçirdiği bu bölgede de çevrenin düzenlenmesi ve burayı daha yaşanabilir bir kampüs haline getirerek öğrencilerin burada daha çok zaman geçirebileceği ortamlar oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Konuyu uluslararası üniversiteler endeksine bağlayacak olursak yaşanabilir kampüs de yine üniversitelerde önemli bir kriter. Tüm bunlar bizim politikalarımız ve stratejilerimizde de belirleyici bir unsur. Bu çalışmalarımız bundan sonra da çokça yapılacak. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.