JANDARMA EKİPLERİNDEN HIRSIZLIK OPERASYONU: 2 ŞAHIS TUTUKLANDI

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.12.2023 - 13:30, Güncelleme: 20.12.2023 - 13:30
 

JANDARMA EKİPLERİNDEN HIRSIZLIK OPERASYONU: 2 ŞAHIS TUTUKLANDI

Burdur’da küçükbaş hayvan hırsızlığı olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda çalınan 11 küçükbaş hayvan yakalanırken, bu hırsızlıkta adı içen 2 zanlı yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine sevk edildi.
Burdur Komutanlığı ekiplerince, 18.12.2023 günü saat 16:00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı yapılan Burdur İli Altınyayla İlçesi Dirmil Yaylasından M.K. isimli şahsa ait 11 adet büyükbaş hayvan hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda;   Yapılan ihbar hızlı bir şekilde Altınyayla, Çavdır, Gölhisar, Korkuteli ve Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlıkları ile paylaşılarak kaçış güzergâhları üzerindeki yollar kapatılmış, hırsızların çalınan hayvanları ormanlık alan içerisine sürüp izlerini kaybettirerek uygun bir bölgede kamyona yükleyebilecekleri değerlendirilerek, hayvanların çalındığı noktadan başlayıp gidebilecekleri istikametlerde 2 J. Asyş. Timi ile iz takibine başlanmış, Kozağacı Köyü istikametinden Dirmil Yaylası istikametinde önlerinin kesilerek yakalanmaları için Drone destekli 3 J.Asyş. Timi ile 1 İsth. ve 1 JASAT Timi arazi arama faaliyetine başlanmıştır. Görevli Jandarma timleri tarafından saat:16:50 sıralarında arama ve gözetleme yapıldığı esnada, ormanlık bölgede beyaz renkli Ford Connect marka araç ve aracın yanında bekleyen S.E. ile hayvanları sürerek aracın yanına getiren R.Ö. Jandarma devriyelerini fark etmiş, aracı ve hayvanları bırakıp yaya olarak ormanlık alana kaçmaya çalıştıkları esnada jandarma timleri tarafından şahıslar yakalanmış, 11 adet büyükbaş hayvan sahibine teslim edilmiştir.   Hırsızlık şüphelileri S.E. ve R.Ö., 19.12.2023 günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
Burdur’da küçükbaş hayvan hırsızlığı olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda çalınan 11 küçükbaş hayvan yakalanırken, bu hırsızlıkta adı içen 2 zanlı yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine sevk edildi.

Burdur Komutanlığı ekiplerince, 18.12.2023 günü saat 16:00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı yapılan Burdur İli Altınyayla İlçesi Dirmil Yaylasından M.K. isimli şahsa ait 11 adet büyükbaş hayvan hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda;

 

Yapılan ihbar hızlı bir şekilde Altınyayla, Çavdır, Gölhisar, Korkuteli ve Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlıkları ile paylaşılarak kaçış güzergâhları üzerindeki yollar kapatılmış, hırsızların çalınan hayvanları ormanlık alan içerisine sürüp izlerini kaybettirerek uygun bir bölgede kamyona yükleyebilecekleri değerlendirilerek, hayvanların çalındığı noktadan başlayıp gidebilecekleri istikametlerde 2 J. Asyş. Timi ile iz takibine başlanmış, Kozağacı Köyü istikametinden Dirmil Yaylası istikametinde önlerinin kesilerek yakalanmaları için Drone destekli 3 J.Asyş. Timi ile 1 İsth. ve 1 JASAT Timi arazi arama faaliyetine başlanmıştır.

Görevli Jandarma timleri tarafından saat:16:50 sıralarında arama ve gözetleme yapıldığı esnada, ormanlık bölgede beyaz renkli Ford Connect marka araç ve aracın yanında bekleyen S.E. ile hayvanları sürerek aracın yanına getiren R.Ö. Jandarma devriyelerini fark etmiş, aracı ve hayvanları bırakıp yaya olarak ormanlık alana kaçmaya çalıştıkları esnada jandarma timleri tarafından şahıslar yakalanmış, 11 adet büyükbaş hayvan sahibine teslim edilmiştir.

 

Hırsızlık şüphelileri S.E. ve R.Ö., 19.12.2023 günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.