PATATES YERİNE TOPRAK MI SATILIYOR?

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.12.2023 - 11:31, Güncelleme: 21.12.2023 - 11:31
 

PATATES YERİNE TOPRAK MI SATILIYOR?

Bucak’ta mağazaların ismini vermeyeceğim. Ama bu patates fotoğrafını görenler alışveriş yaptıkları mağazalarda çok rahat görmüş, ister istemez de almak zorunda kalmışlardır.
Bu tür ürünleri, özellikle de patatesi mağaza tezgahlarında tarladan söküldüğü gibi, hatta ne kadar bol toprak o kadar patates tarladan tezgaha toprak erozyonu yapılarak satışa sunulmakta. Özellikle bazı mağazalar patatesi tarladan çamurlu ve topraklı şekilde getirip satış reyonlarına koyması, patatesin söküldüğü tarlalarda patatesin hemen hemen nerede ise dörtte biri kadar toprak erozyonuna sebep olurken, patatesi satın alanların cüzdanlarındaki dörtte biri oranında da toprak aldıkları için cüzdan enflasyonuna dönüşüyor. Bu konuda çok şey yazmayacağım. Birkaç tane sorum olacak. Allah aşkına tezgahlarda, satış reyonlarında, çamur ve toprak ile kaplı bu patatesleri hayvan mı yoksa insan mı yiyecek?. Tezgahlardan alınan bu patatesleri hayvanların önüne döksen, hayvan yese bile dişleri kırılır. Belki de hayvanın sindirim sistemlerini bozar. Peki bunu insan yiyeceğine göre!, Allah aşkına zaten üreticiden maliyet fiyatına alınan bu tür ürünler, birde tüketiciden fazla para kazanmak için patates mi? yoksa toprak mı satıyorsunuz. Ya bunu insan yiyecek yapmayın, çok şey yazılacak, sorulacak ama uzatmıyorum. Allah aşkına bunu yapmayın.  Ayrıca böyle durumlarda vatandaşlarımız daha duyarlı davranarak yetkili kurumlara ihbarlarını yapmalı.  Umarım yetkili birimler gerekli denetimlerini sık sık yapar, hatta her on günde denetim yaparak bu tür satışların olduğu gibi, tezgahlarda olası çürümeye yüz tutmuş diğer ürünlerin kaldırılması için katkı sağlarlar. Belki o zaman hem toprak erozyonunun, hem de para erozyonu ve enflasyonunun önüne geçmiş olurlar. Her türlü ihtimale karşı, belki bazı mağaza yetkililerinin gözden kaçmış yada bu Bucak’ta değil, bahanelerine delil amaçlı elimizde daha fazla fotoğraf çekilmiş. Sadece mağazayı ön plana çıkarmamak için yayınlanmamıştır.     
Bucak’ta mağazaların ismini vermeyeceğim. Ama bu patates fotoğrafını görenler alışveriş yaptıkları mağazalarda çok rahat görmüş, ister istemez de almak zorunda kalmışlardır.

Bu tür ürünleri, özellikle de patatesi mağaza tezgahlarında tarladan söküldüğü gibi, hatta ne kadar bol toprak o kadar patates tarladan tezgaha toprak erozyonu yapılarak satışa sunulmakta.

Özellikle bazı mağazalar patatesi tarladan çamurlu ve topraklı şekilde getirip satış reyonlarına koyması, patatesin söküldüğü tarlalarda patatesin hemen hemen nerede ise dörtte biri kadar toprak erozyonuna sebep olurken, patatesi satın alanların cüzdanlarındaki dörtte biri oranında da toprak aldıkları için cüzdan enflasyonuna dönüşüyor.

Bu konuda çok şey yazmayacağım. Birkaç tane sorum olacak.

Allah aşkına tezgahlarda, satış reyonlarında, çamur ve toprak ile kaplı bu patatesleri hayvan mı yoksa insan mı yiyecek?.

Tezgahlardan alınan bu patatesleri hayvanların önüne döksen, hayvan yese bile dişleri kırılır. Belki de hayvanın sindirim sistemlerini bozar.

Peki bunu insan yiyeceğine göre!,

Allah aşkına zaten üreticiden maliyet fiyatına alınan bu tür ürünler, birde tüketiciden fazla para kazanmak için patates mi? yoksa toprak mı satıyorsunuz.

Ya bunu insan yiyecek yapmayın, çok şey yazılacak, sorulacak ama uzatmıyorum.

Allah aşkına bunu yapmayın. 

Ayrıca böyle durumlarda vatandaşlarımız daha duyarlı davranarak yetkili kurumlara ihbarlarını yapmalı. 

Umarım yetkili birimler gerekli denetimlerini sık sık yapar, hatta her on günde denetim yaparak bu tür satışların olduğu gibi, tezgahlarda olası çürümeye yüz tutmuş diğer ürünlerin kaldırılması için katkı sağlarlar.

Belki o zaman hem toprak erozyonunun, hem de para erozyonu ve enflasyonunun önüne geçmiş olurlar.

Her türlü ihtimale karşı, belki bazı mağaza yetkililerinin gözden kaçmış yada bu Bucak’ta değil, bahanelerine delil amaçlı elimizde daha fazla fotoğraf çekilmiş. Sadece mağazayı ön plana çıkarmamak için yayınlanmamıştır.     

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.