MAKÜ’de “Ambulans Ekipmanları Tanıtımı ve Örnek Vaka Çalışmaları” Eğitimi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.12.2023 - 16:53, Güncelleme: 21.12.2023 - 16:53
 

MAKÜ’de “Ambulans Ekipmanları Tanıtımı ve Örnek Vaka Çalışmaları” Eğitimi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; nitelikli ve çağın gereklerini yerine getirebilecek yüksek donanımlı öğrenciler yetiştirme misyonu doğrultusunda uygulamalı eğitimlere devam ediyor.
Bu bağlamda MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine yönelik “Ambulans Ekipmanları Tanıtımı ve Örnek Vaka Çalışmaları” gerçekleştirildi. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliğine ait uzman personeller tarafından verilen uygulamalı ve interaktif eğitimde, ambulans ekipmanlarının tanıtımı ve bu ekipmanların hangi durumlarda kullanılacağı, özellikle acil durumlarda nakil süreçlerinde müdahale zorluklarından bahsedildi.  İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Ali Sert tarafından koordine edilen etkinlikte salt teorik bir eğitim yerine uygulamalı eğitimin özelikle öğrencilerin motivasyonlarının artmasında ve öğrendikleri bilgilerinin daha kalıcı olmasına katkı sunulacağı belirtildi. Sert yaptığı açıklamada; “Tüm gün devam eden etkinliğin öğleden sonraki oturumunda vaka senaryoları ile öğrencilerimiz bire bir uygulamaları yapmak üzere ekipler halinde birbirinden bağımsız vakaları yönetme deneyimleri yaşadılar.” dedi. Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettikleri eğitim sonrası Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Polat, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servis Başhekimliği Eğitmenlerine teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; nitelikli ve çağın gereklerini yerine getirebilecek yüksek donanımlı öğrenciler yetiştirme misyonu doğrultusunda uygulamalı eğitimlere devam ediyor.

Bu bağlamda MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine yönelik “Ambulans Ekipmanları Tanıtımı ve Örnek Vaka Çalışmaları” gerçekleştirildi. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliğine ait uzman personeller tarafından verilen uygulamalı ve interaktif eğitimde, ambulans ekipmanlarının tanıtımı ve bu ekipmanların hangi durumlarda kullanılacağı, özellikle acil durumlarda nakil süreçlerinde müdahale zorluklarından bahsedildi.  İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Ali Sert tarafından koordine edilen etkinlikte salt teorik bir eğitim yerine uygulamalı eğitimin özelikle öğrencilerin motivasyonlarının artmasında ve öğrendikleri bilgilerinin daha kalıcı olmasına katkı sunulacağı belirtildi. Sert yaptığı açıklamada; “Tüm gün devam eden etkinliğin öğleden sonraki oturumunda vaka senaryoları ile öğrencilerimiz bire bir uygulamaları yapmak üzere ekipler halinde birbirinden bağımsız vakaları yönetme deneyimleri yaşadılar.” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettikleri eğitim sonrası Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Polat, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servis Başhekimliği Eğitmenlerine teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.