CEKUT'un melekleri eğitimde

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 22.12.2023 - 10:45, Güncelleme: 22.12.2023 - 10:45
 

CEKUT'un melekleri eğitimde

CEKUT'un melekleri eğitimde
Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- ADALET Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, ceza ve infaz kurumlarında oluşabilecek acil durumlar ile doğal afetlerde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için oluşturulan, Cezaevi Kurtarma Teşkilatı'nın (CEKUT) kadın ekipleri, eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) sahasında, CEKUT eğitmenleri tarafından 5 günlük eğitime alınan 27 kadın gönüllü, enkaza güvenli yaklaşma, arama kurtarma usulleri, sesli ve ikazlı arama, malzeme tanıtım ile kullanma konularında öğrendikleri teorik bilgileri uygulayıp, olası afetlere müdahaleye hazırlanıyor. Bursa, İstanbul, Kayseri, Ankara, Çorum, Eskişehir, Yozgat, Isparta, Gaziantep, Balıkesir, Çanakkale ve Kocaeli'den eğitime katılan, ceza infaz kurumlarında görevli kadın personel, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ve karla kaplı zeminde özveriyle çalışıyor. Bilgilerini artırmak hedefiyle, öğle molalarında yemekhaneye gitmek yerine eğitim alanına getirdikleri kumanyayı yiyen gönüllü kurtarıcılar, ağır ekipmanları kaldırıp, tünel işçisi gibi enkaz alanındaki betonları parçalıyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
CEKUT'un melekleri eğitimde

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)- ADALET Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından, ceza ve infaz kurumlarında oluşabilecek acil durumlar ile doğal afetlerde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için oluşturulan, Cezaevi Kurtarma Teşkilatı'nın (CEKUT) kadın ekipleri, eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.
Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) sahasında, CEKUT eğitmenleri tarafından 5 günlük eğitime alınan 27 kadın gönüllü, enkaza güvenli yaklaşma, arama kurtarma usulleri, sesli ve ikazlı arama, malzeme tanıtım ile kullanma konularında öğrendikleri teorik bilgileri uygulayıp, olası afetlere müdahaleye hazırlanıyor. Bursa, İstanbul, Kayseri, Ankara, Çorum, Eskişehir, Yozgat, Isparta, Gaziantep, Balıkesir, Çanakkale ve Kocaeli'den eğitime katılan, ceza infaz kurumlarında görevli kadın personel, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ve karla kaplı zeminde özveriyle çalışıyor. Bilgilerini artırmak hedefiyle, öğle molalarında yemekhaneye gitmek yerine eğitim alanına getirdikleri kumanyayı yiyen gönüllü kurtarıcılar, ağır ekipmanları kaldırıp, tünel işçisi gibi enkaz alanındaki betonları parçalıyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.