Bitlis'te 49 köy yolu kardan kapandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.12.2023 - 12:51, Güncelleme: 25.12.2023 - 12:51
 

Bitlis'te 49 köy yolu kardan kapandı

Bitlis'te 49 köy yolu kardan kapandı
Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, (DHA)- BİTLİS ve ilçelerinde 3 gündür aralıklarla yağan kar nedeniyle 49 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kentin yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığının yaklaşık 70 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kent genelinde 3 gündür belirli aralıklarla yağan kar nedeniyle 49 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Kar kalınlığı kent merkezindeki kırsal mahallelerde 35, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 70 santimetreye ulaştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "İl Özel İdaresi olarak 10 ayrı şantiyede, 80 personel ve 60 iş makinesiyle karla mücadale çalışmaları yürütülüyor. Ekiplerimiz 7/24 çalışıyor" dedi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının ardından soğuk havanın hakim olacağı kentte, buzlanma ve don uyarısında bulundu. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Bitlis'te 49 köy yolu kardan kapandı

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, (DHA)- BİTLİS ve ilçelerinde 3 gündür aralıklarla yağan kar nedeniyle 49 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kentin yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığının yaklaşık 70 santimetreye ulaştığı belirtildi.
Kent genelinde 3 gündür belirli aralıklarla yağan kar nedeniyle 49 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Kar kalınlığı kent merkezindeki kırsal mahallelerde 35, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 70 santimetreye ulaştı.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "İl Özel İdaresi olarak 10 ayrı şantiyede, 80 personel ve 60 iş makinesiyle karla mücadale çalışmaları yürütülüyor. Ekiplerimiz 7/24 çalışıyor" dedi.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının ardından soğuk havanın hakim olacağı kentte, buzlanma ve don uyarısında bulundu. Belediye ekipleri de kent merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.