Ardahan'da kar ve tipi; 57 köy yolu ulaşıma kapandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 25.12.2023 - 17:03, Güncelleme: 25.12.2023 - 17:03
 

Ardahan'da kar ve tipi; 57 köy yolu ulaşıma kapandı

Ardahan'da kar ve tipi; 57 köy yolu ulaşıma kapandı
Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 57 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi. Ardahan-Posof kara yolu Ilgar Dağı ile Ardahan-Şavşat kara yolu Sahara mevkileri, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı 10 santimetreyi geçerken, sürücüler zor anlar yaşadı. Ardahan-Posof ve Gürcistan'ı birbirine bağlayan uluslararası kara yolunda da tipi ve buzlanma nedeniyle onlarca TIR yolda kaldı. Karayolları, Belediye ve İl Özel İdare ekipleri, bölgede tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı. Öte yandan 57 köy yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
Ardahan'da kar ve tipi; 57 köy yolu ulaşıma kapandı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 57 köy yolu, ulaşıma kapandı.
Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi. Ardahan-Posof kara yolu Ilgar Dağı ile Ardahan-Şavşat kara yolu Sahara mevkileri, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı 10 santimetreyi geçerken, sürücüler zor anlar yaşadı. Ardahan-Posof ve Gürcistan'ı birbirine bağlayan uluslararası kara yolunda da tipi ve buzlanma nedeniyle onlarca TIR yolda kaldı. Karayolları, Belediye ve İl Özel İdare ekipleri, bölgede tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı. Öte yandan 57 köy yolu, ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.