Vali Türker Öksüz'ün Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 87. Yıl Dönümü Dolayısıyla yayımladığı mesaj

Mesajlar (Akca Gazete) - Akca Gazete | 26.12.2023 - 14:16, Güncelleme: 26.12.2023 - 14:16
 

Vali Türker Öksüz'ün Mehmet Akif Ersoy’un Vefatının 87. Yıl Dönümü Dolayısıyla yayımladığı mesaj

İstiklal Marşı’mızın yazarı, Vatan Şairi, Mütefekkir Gönül İnsanı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.
Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, mücadeleci kişiliği ile yaşadığı döneme damga vuran Mehmet Akif, değerlerine ve davasına bağlılığıyla, örnek hayatıyla milletimizin kalbinde taht kurmuş bir kişidir. İstiklal harbimizin manevi cephesini oluşturan Akif'in kaleme aldığı eserleri ve vaazları, milletimize armağan ettiği İstiklal Marşımız, Türk Milletinin İstiklal ve hürriyete olan inancının da en güçlü ifadesi olmuştur. Bugün bizlere düşen, Akif’in ifade ettiği Asım’ın Nesli bir gençlik ideali için, iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek için çok çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurucu Gazi Mecliste Burdur Mebusu olarak ilimizi temsil etmesiyle her zaman gurur duyduğumuz İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
İstiklal Marşı’mızın yazarı, Vatan Şairi, Mütefekkir Gönül İnsanı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 87. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen, mücadeleci kişiliği ile yaşadığı döneme damga vuran Mehmet Akif, değerlerine ve davasına bağlılığıyla, örnek hayatıyla milletimizin kalbinde taht kurmuş bir kişidir.

İstiklal harbimizin manevi cephesini oluşturan Akif'in kaleme aldığı eserleri ve vaazları, milletimize armağan ettiği İstiklal Marşımız, Türk Milletinin İstiklal ve hürriyete olan inancının da en güçlü ifadesi olmuştur.

Bugün bizlere düşen, Akif’in ifade ettiği Asım’ın Nesli bir gençlik ideali için, iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek için çok çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurucu Gazi Mecliste Burdur Mebusu olarak ilimizi temsil etmesiyle her zaman gurur duyduğumuz İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.