Yargıtay'dan, Can Atalay hakkındaki 'Hak ihlali' kararına uyulmaması kararı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.01.2024 - 08:48, Güncelleme: 04.01.2024 - 08:48
 

Yargıtay'dan, Can Atalay hakkındaki 'Hak ihlali' kararına uyulmaması kararı

Yargıtay'dan, Can Atalay hakkındaki 'Hak ihlali' kararına uyulmaması kararı
ANKARA, (DHA)- YARGITAY 3'üncü Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği 'hak ihlali kararına' da uyulmamasına hükmetti.  Anayasa Mahkemesi'nin, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez 'hak ihlali' kararı vermesinin ardından, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın yeniden Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi. Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi dosyayla ilgili kararını bugün verdi. Daire, 'Anayasa Mahkemesi'nce verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını' belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi. 'GEZİ PARKI' DAVASINDA 18 YIL HAPSE ÇARPTIRILMIŞTI AYM'nin, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay'ın bireysel başvurusunu 25 Ekim 2023'te görüşerek, 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar vermişti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyayı Yargıtay'a göndermiş, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi de ihlal kararına hükmeden AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. AYM, Can Atalay'ın tahliyesi ve hakkındaki yargılamanın durması isteminin reddedilmesi üzerine yapılan 'ikinci hak ihlali' başvurusunu görüşerek seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy çokluğuyla ihlal edildiğine hükmetmişti. Gerekçeli kararının ardından dosya İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. (DHA)  
Yargıtay'dan, Can Atalay hakkındaki 'Hak ihlali' kararına uyulmaması kararı

ANKARA, (DHA)- YARGITAY 3'üncü Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği 'hak ihlali kararına' da uyulmamasına hükmetti. 
Anayasa Mahkemesi'nin, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez 'hak ihlali' kararı vermesinin ardından, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın yeniden Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi. Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi dosyayla ilgili kararını bugün verdi. Daire, 'Anayasa Mahkemesi'nce verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını' belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar verdi.
'GEZİ PARKI' DAVASINDA 18 YIL HAPSE ÇARPTIRILMIŞTI
AYM'nin, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay'ın bireysel başvurusunu 25 Ekim 2023'te görüşerek, 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar vermişti. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyayı Yargıtay'a göndermiş, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi de ihlal kararına hükmeden AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. AYM, Can Atalay'ın tahliyesi ve hakkındaki yargılamanın durması isteminin reddedilmesi üzerine yapılan 'ikinci hak ihlali' başvurusunu görüşerek seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının oy çokluğuyla ihlal edildiğine hükmetmişti. Gerekçeli kararının ardından dosya İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. (DHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.