Alanya- Gazipaşa arasına 13 kilometrelik bisiklet yolu

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.01.2024 - 13:32, Güncelleme: 04.01.2024 - 13:32
 

Alanya- Gazipaşa arasına 13 kilometrelik bisiklet yolu

Alanya- Gazipaşa arasına 13 kilometrelik bisiklet yolu
  ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya-Yeşilöz ile Gazipaşa Kahyalar arasında kalan ve sahili takip eden güzergahta yaklaşık 13 kilometrelik yeni bisiklet yolu projesini hayata geçiriyor. Proje tamamlandığında sahil yolunu takip eden güzergahta bisikletseverler Akdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde güvenli bir yolda bisiklet sürmenin keyfini yaşayacak. Alanya-Yeşilöz ile Gazipaşa Kahyalar arasında kalan güzergahı bisiklet yoluna dönüştürmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda sona gelindi. İhale kapsamında hayata geçirilen proje sahili takip eden aksta yaklaşık 13 kilometre boyunca bisiklet yolu, kaldırım düzenlemeleri ile araç bekleme alanları ile birlikte peyzaj düzenlemelerini içeriyor. Proje ile Antalya yeni bir bisiklet yolu kazanıyor. BİSİKLETSEVERLER GÜVENDE Sona yaklaşılan çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin, “Alanya ilçemiz ile Gazipaşa ilçemizi birbirine bağlayan sahil yolu olarak tabir edilen bu alanı başkanımızın talimatı ile bisiklet yolu kullanımına uygun hale getiriyoruz. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki bu yolu topoğrafyanın el verdiği yerlerde 3 metre genişletip ilave bir bisiklet yolu şeridi ekleyerek, vatandaşlarımızın ve bisikletseverlerin rahatça kullanabilmesi için bir bisiklet yoluna dönüştürüyoruz. Hızla imalatlarımızı yaptık. Kimi yerlerdeki gevşek alanları istinat duvarları ile güvenli hale getirdik. Asfaltımızı da serip imalatlarımızı bitirerek güzel bir bisiklet yolunu tamamlamış olacağız" dedi. ÇOK GÜZEL BİR YATIRIM Alanya Yeşilöz Mahalle Muhtarı Muzaffer Karadağ, bisiklet yolunun yapılacağı güzergahın hem Yeşilöz halkının hem de turistlerin tercih ettiği bir yol olduğunu belirtti. Muhtar Karadağ, “Burası Gazipaşa'dan Alanya'ya deniz kenarından turistik bir bağlantı yolu. Bisiklet yolu çok güzel bir yatırım olacak. Burada özellikle yerleşik yabancılar, turistler, köylümüz bisiklet kullanıyor. Benim de kendi bisikletim var. Çok güzel bir yatırım olacak. Bu yatırım için Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ederiz" dedi. FOTOĞRAFLI
Alanya- Gazipaşa arasına 13 kilometrelik bisiklet yolu

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya-Yeşilöz ile Gazipaşa Kahyalar arasında kalan ve sahili takip eden güzergahta yaklaşık 13 kilometrelik yeni bisiklet yolu projesini hayata geçiriyor. Proje tamamlandığında sahil yolunu takip eden güzergahta bisikletseverler Akdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde güvenli bir yolda bisiklet sürmenin keyfini yaşayacak.
Alanya-Yeşilöz ile Gazipaşa Kahyalar arasında kalan güzergahı bisiklet yoluna dönüştürmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda sona gelindi. İhale kapsamında hayata geçirilen proje sahili takip eden aksta yaklaşık 13 kilometre boyunca bisiklet yolu, kaldırım düzenlemeleri ile araç bekleme alanları ile birlikte peyzaj düzenlemelerini içeriyor. Proje ile Antalya yeni bir bisiklet yolu kazanıyor.
BİSİKLETSEVERLER GÜVENDE
Sona yaklaşılan çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin, “Alanya ilçemiz ile Gazipaşa ilçemizi birbirine bağlayan sahil yolu olarak tabir edilen bu alanı başkanımızın talimatı ile bisiklet yolu kullanımına uygun hale getiriyoruz. Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki bu yolu topoğrafyanın el verdiği yerlerde 3 metre genişletip ilave bir bisiklet yolu şeridi ekleyerek, vatandaşlarımızın ve bisikletseverlerin rahatça kullanabilmesi için bir bisiklet yoluna dönüştürüyoruz. Hızla imalatlarımızı yaptık. Kimi yerlerdeki gevşek alanları istinat duvarları ile güvenli hale getirdik. Asfaltımızı da serip imalatlarımızı bitirerek güzel bir bisiklet yolunu tamamlamış olacağız" dedi.
ÇOK GÜZEL BİR YATIRIM
Alanya Yeşilöz Mahalle Muhtarı Muzaffer Karadağ, bisiklet yolunun yapılacağı güzergahın hem Yeşilöz halkının hem de turistlerin tercih ettiği bir yol olduğunu belirtti. Muhtar Karadağ, “Burası Gazipaşa'dan Alanya'ya deniz kenarından turistik bir bağlantı yolu. Bisiklet yolu çok güzel bir yatırım olacak. Burada özellikle yerleşik yabancılar, turistler, köylümüz bisiklet kullanıyor. Benim de kendi bisikletim var. Çok güzel bir yatırım olacak. Bu yatırım için Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.