'Kalkan-7' operasyonlarında 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.01.2024 - 08:57, Güncelleme: 08.01.2024 - 08:57
 

'Kalkan-7' operasyonlarında 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı

'Kalkan-7' operasyonlarında 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı
ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde düzenlenen 'Kalkan-7' operasyonlarında 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk 4 gününde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik 'Kalkan-7' operasyonları yapıldığını belirtti. Buna göre; polis, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinde 27 ildeki 57 noktada çalışma yapıldı. 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı. Organizatörlerden 4'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Düzensiz göçmenler hakkında da sınır dışı etme işlemleri başlatıldı. Operasyonlara katılan ekipleri tebrik eden bakan Yerlikaya, "Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
'Kalkan-7' operasyonlarında 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı

ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde düzenlenen 'Kalkan-7' operasyonlarında 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk 4 gününde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik 'Kalkan-7' operasyonları yapıldığını belirtti. Buna göre; polis, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinde 27 ildeki 57 noktada çalışma yapıldı. 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı. Organizatörlerden 4'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Düzensiz göçmenler hakkında da sınır dışı etme işlemleri başlatıldı.
Operasyonlara katılan ekipleri tebrik eden bakan Yerlikaya, "Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.